Beseda měla dvě části. Nejprve proběhla rezentace Motosportu Bozkov na ISDE 2018 a poté následovala beseda s Janem Veselým o jeho účasti na Dakaru 2019.

O tom, že v Bozkově jsou dolomitové jeskyně asi víte, ale věděli jste i o tom, že zde je úspěšný motocyklový tým Motosport Bozkov Czech enduro team, který se účastnil i loňské 93. mezinárodní motocyklové šestidenní soutěže v Chile? Místní tým skončil mezi klubovými týmy na 11. místě.

A právě o tom byla prezentace v páteční večer 15. března 2018 v Bozkově.

V druhé části večera pak byla beseda s účastníkem Dakaru 2019 Janem Veselým, který jel v nejtěžší kategorii Malle Moto, letos přejmenované na Original by Motul. Nejtěžší kategorie je to proto, že za účastníky této kategorie nestojí tým mechaniků s kuchaři a fyzioterapeuty, ale mají jen jednu bednu na nářadí a náhradní díly, jedno zavazadlo na ostatní věci, dvě náhradní kola a dvě pneumatiky, které jim převáží pořadatel. Každý den se sami musí postarat o své stroje a také se připravit na další etapu. Mechanici jiných týmů jim nesmí pomoci, jsou prostě na všechno sami.

Jan Veselý s sebou přivezl nejenom svůj motocykl se kterým letošní Dakar absolvoval, ale i bednu na nářadí.

Na besedu se přišlo podívat celkem dost diváků.

Publikováno také na novinky.czzde.

Související obrázky: