Krzysztof Hołowczyc jel již svoji jedenáctou ORLEN Baja Poland a již po šesté zvítězil! Takže vyhrál více než polovinu uskutečněných závodů ORLEN Baja Poland!

Hned za ním se na druhém místě umístil Jakub Przygoński a na třetím místě Vladimír Vasiljev. Díky svému třetímu místu se ruská posádka posunula do čela Světového poháru v cross-country. I když jim v tom hodně pomohlo odstoupení posádky Orlanda Terranovy. I Przygoński se díky získaným bodů posunul před našeho Martina Prokopa.

Mezi motocyklisty si nejlépe vedli jezdci týmu ORLEN a první místo získal Adam Tomiczek následováný Maciejem Giemzou. Ve čtyřkolkách zvítězil Marcin Talaga. Náš Jan Velička ve své kategorii obsadil místo čtvrté.

Zajímavé bylo umístění týmu Martina Macíka jr., který samozřejmě zvítězil kategorii kamionů, když jeli jako jediný kamion, ale TOP 10 celkového pořadí jim unikl o jedno místo! To tedy znamená, že předjeli řadu osobních aut…

A ještě jedna zajímavost: ve všech etapách zvítězili pouze vozy MINI John Cooper Works Rally, které připravil německým X-Raid.

Nakonec ještě celkové pořadí ve Světovém poháru cross-country:

1. Vladimir Vasiliev (Rusko, Toyota Hilux) 96 bodů
2. Orlando Terranova (Argentina, Mini All4Racing) 90 bodů
3. Jakub Przygoński (Polsko, MINI John Cooper Works Rally) 79 bodů
4. Martin Prokop (Česká republika) 65 bodů
5. Fyodor Vorobiev (Rusko) 40 bodů
6. Krzysztof Hołowczyc (Polsko, MINI John Cooper Works Rally) 30 bodů
6. Tapio Lauronen (Finsko, Mitsubishi Pajero) 30 bodů
8. Miroslav Zapletal (Česká republika, Ford F150 Evo) 28 bodů
9. Benediktas Vanagas (Litva, Toyota Hilux) 26 bodů
10. Santiago Navarro (Španělsko, Can-Am Maverick X3) 24 bodů

Do konce Poháru ještě zbývají dva závody – v Jordánsku a Portugalsku.

Kompletní výsledky najdete na oficiálních stránkách www.bajapoland.eu, kde jsou i další aktuální informace a zajímavosti.

Související obrázky: