V pátek 20. i v sobotu 21. září 2019 bylo skoro zataženo, ale to nezabránilo tomu, aby se v polském Szczecineku nejel závod cross-country. Závod skončil a v neděli již od rána svítilo Sluníčko…

Závod se jel také jako MMČR – cross-country šampionát ČR, proto se závodu zůčastnilo několik českých posádek:

  • Miroslav Zapletal / Marek Sýkora – na H3 EVO v kategorii T1.1
  • Tomáš Ouředníček / David Křípal – Ford Ranger – T1.1
  • Zdeněk Pořízek / Pavel Vaculík – Ford F150 – T1.1
  • Boris Vaculík / Martin Plechatý – Ford F150 EVOII – T1.1
  • Zbyněk Baller / Petr Kostka – Hammer EVO3 – T1.2
  • přihlášeni byli ještě Petr Hozák / René Kilian s Hammer H3 RS v kategorii T1.2, ale ti nepřijeli.

Je škoda, že až na poslední chvíli se organizátor dozvěděl, že mu neschválili ředitele závodu pro kategorii čtyřkolek a motocyklů, a protože se nepodařilo najít jiného ředitele, měl se závod jet jako volný, tedy bez bodů do poháru. Nelze se tedy divit, že jsme na trati viděli pouze jedinou čtyřkolku. Po depu kolovalo, že si to bafuňáři vyřizovali deset let staré účty…

Nedaleko Szczecinku byly připraveny dvě tratě. Obě vedly převážně po lesních cestách. První den se jela dvakrát stejná trať s rychlostní zkouškou o délce 42,55 km poblíž obce Okonek. Při druhém průjezdu se bohužel rozpadla převodovka Fordu Ranger naší posádky Tomáš Ouředníček a David Křípal, takže hodně ztratili.

V sobotu se jelo po trati u městečka Czarne. Ta byla o něco delší a rychlostní zkouška měřila 60,45 km. Bohužel v sobotu již nejela naše posádka Tomáš Ouředníček / David Křípal, protože závada byla vážná, takže ji nešlo opravit, a tedy nemohli pokračovat.

Při odpoledním slavnostním ceremoniálu jsme viděli na stupních vítězů v absolutním pořadí hned dvě české posádky. Na prvním místě se umístila posádka Miroslav Zapletel / Marek Sýkora, kteří se umístili o 50 sekund před polskou posádkou Molgo / Jankovicz. Na třetím místě byla opět česká posádka Boris Vaculík / Martin Plechatý. I na čtvrtém místě byla česká posádka Zdeněk Pořízek / Pavel Vaculík.

A navíc všechny tyto posádky jely na vozech připravených týmem Offroad sports CZ Miroslava Zapletala!

Kompletní oficiální výsledky.

Fotografie z prvého závodního dne:

A ještě den druhý:

Související obrázky: