V úterní podvečer 29. října 2019 zaplnili sál pražského sídla českého Autoklubu ČR v Opletalově ulici příznivci a nadšenci týmu BigShock Racing Team. Ti dostali možnost, ještě před tím než se naplno rozjede dakarské šílenství 2020, poslechnout si, co se událo nového od minulých podakarských besed.

Celá posádka závodního speciálu Iveco PowerStar, mnohem známějšího pod jménem Karel, v aktuálním složení pilot Martin Macík jr., navigátor František Tomášek a mechanik David Švanda přijela seznámit své skalní fanoušky s aktuálními informacemi letošní sezóny a z příprav na Dakar 2020. Sál zcela zaplnilo třista nejrychleji přihlášených fanoušků – kdo s přihlášením otálel, tak měl smůlu a vzhledem ke kapacitě sálu, se na něho již nedostalo. Na mnoha fanoušcích bylo již na oblečení znát, že jsou skalními fanoušky oblíbeného sedlčanského týmu. 

V letošním roce se Karel zúčastnil závodu v Polsku ORLEN Baja Poland, kde jel ve své kategorii sice sám, avšak celkově skončil na krásném 11. místě mezi všemi vozy. A naposledy v nedávném Maroku, kde byl řádně otestován a nyní se na něm provádí poslední úpravy před „Posledním tréninkem“ a následným prosincovým odesláním veškeré techniky do Saudské Arábie. Potom na konci prosince tým odletí do místa konání nejnáročnější rallye na světě – Dakar 2020, a pak – v neděli 5. ledna 2020 – Dakar vyrazí na trať! A pak už budeme fandit všem našim posádkám a čekat na každičkou zprávu o nich. Od této posádky se můžeme těšit na jejich osobitý svérázný humor, zákulisní informace a unikátní videa i z paluby kamionu. A jako bonus na besedě Martin Macík jr. osobně slíbil i více záběrů z velmi náročné práce mechaniků, kterou si v těch podmínkách lze jen těžko představit. 

Na závěr opět proběhla autogramiáda i s následným fotografováním s fanoušky.

Publikováno také na novinky.czzde.

Související obrázky: