Od minulé besedy v úterý v pivovaru Beránek máme opět o dva dny blíže k Dakaru 2020. Do startu zbývá již jen 44 dní! Od středy již známe startovní čísla všech jezdců i základní informace o trase. V týmu Ondřej Klymčiw Racing pojedou tento Dakar čtyři jezdci. V kategorii Original by Motul (dříve Malle Moto) Petr Angelo Vlček bude mít startovní číslo #52, dále v kategorii Moto Garrett Poucher s číslem #47, Skyler Howes #59 a dakarský nováček a historicky první jezdec z Jižní Koreje Myung Gul Ryu s #130. Z uvedených jezdců byl mezi hosty večera Petr Vlček, kterého doplnil průkopník a člen první československé posádky jedoucí rallye Paříž – Dakar v roce 1985 s kamionem LIAZ Jiří Moskal. A také přišel povyprávět technik Ondřejova týmu Petr Dokonal.

Již tato různorodá sestava dávala tušit, že se během večera dozvíme i nějaké ty zákulisní informace. A navíc zde v pardubickém hudebním klubu Žlutý pes se předdakarská setkání Ondřej Klymčiw Racing konají již tradičně, takže si získalo takovou komorní podobu.

Během večera jsme se dozvěděli mnoho zajímavých informací, jak se říká přímo od zdroje. Také letos s sebou Ondra do Žluťáka přivezl představit motocykly, které Dakar 2020 pojedou. Kdo chtěl, mohl si na ně sáhnout a někteří se na ně i posadili.

Večer rychle utekl a nyní nezbývá než se těšit, co přinese Dakar 2020, na zpravodajství z něj a na následné besedy s jeho účastníky.

Související obrázky: