Dnešní etapa byla dlouhá 489 km, z toho rychlostní zkouška měřila 404 km. Celá etapa se jela v horách nad Neomem. Okruh vedl krásnými horskými scenériemi, nádhernými údolími i hlubokými kaňony. Navíc s mnoha vyhlídkami. Nejvyšší bod, kterým závodníci projížděli byl v 1400 metrech. V podstatě to je větší převýšení než když jdete z Pece pod Sněžkou na Sněžku. My jsme totiž jen pár metrů nad mořem.

„Trasa opět byla převážně kamenitá s trochou písku, prostě rozbíječka“, řekl nám o trati navigátor David Křipal. “Krásná krajina? Tak na tu jsem neměl čas”, doplnil.

Jeho řidič Tomáš Ouředníček oponoval: „Neskutečně nádherná krajina!“. Asi má více času dívat se z okna 🙂 . I s celkovým průběhem etapy byl spokojen: „Dnešní den jsme si konečně užili a pořádně za to vzali!“

V depu Malle Moto jsme navštívili Petra Angelo Vlčka, jehož jsme se zeptali, jak je spokojen s dosavadním průběhem závodu: „Zatím to je dobrý, vše funguje. Mašině stačí běžná údržba. Snad to vydrží.“

Dnes jsme se ale zaměřili spíše na bivak. Nejvíce na práci mechaniků, která sice není vidět, ale je stejně důležitá jako jezdci sami. Na čem by bez mechaniků jezdili, že? Opravují, co jezdci poškodí a zničí. Tito neviditelní lidé pracují do noci, mnohdy i do rána, jen aby jezdci měli další den zase co rozbíjet… Bez nich by se rally prostě nedala jet. Výjimkou je katogorie Malle Moto, kde si musí jezdci vše opravovat sami. Ale bedny s díly a stany jim musí také někdo převézt. V tomto případě organizátor. A jako „bonus“ tam najdete i několik fotografií krajiny.

Výsledky již jistě dávno znáte z oficiálních stránek www.dakar.com, tak je sem nebudu opisovat.

Související obrázky: