Dnešní pondělní ráno nás probudily již příjemně teplé sluneční paprsky spolu s ptačím zpěvem. Obloha byla krásně modrá a všude kolem vládl až neuvěřitelný klid.

Byli jsme v Kolíně a tak jsme se rozhodli, že při zpáteční cestě si uděláme výlet do Milovic. Volně tam v rezervaci žijí pratuři, divocí koně a velice zajímaví zubři. Občas tu potkáte také poměrně početná stáda divokých prasat i vysoké zvěře. Navíc nedaleko Milovic, poblíž rezervace s pratury a divokými koňmi, občas narazíte také na rallyeové jezdce.

Dnes jsme tu narazili na téměř dakarský bivak týmu Ultimate Dakar Racing Tomáše Ouředníčka a také na čtyřkolkářku Ollie Roučkovou. Zanedlouho je ještě doplnila snad budoucí dakarská jezdkyně na čtyřkolce Nelly Caisová a běžec terénních tratí Zdeněk Pokorný.

Takovou společnost přeci nemůžeme minout bez povšimnutí! Odbočili jsme tedy dříve a zamířili na Offroadovou trať. Bizoni se tentokrát jistě obejdou bez nás… Koneckonců podle počtu zaparkovaných aut na přístupech k naučné stezce jim určitě chybět nebudeme.

Pokud vás zajímá, proč zde byli, tak vězte, že zde probíhalo natáčení pořadu Ukaž se! televize Sport 5. Pro uvedený pořad je vyzpovídala finalistka Miss 2017 moderátorka Michaela Šmejkalová.

Já jsem využil přítomnosti první české jezdkyně na rallye Dakar Ollie Roučkové, která do ní již nejen dvakrát odstartovala, ale také ji i dvakrát dokončila a možné budoucí účastnice Dakaru Nelly Caisové a s oběma jsme si popovídali. Rozhovory postupně přineseme i s příslušnými fotografiemi.

Související obrázky: