Letošní podmínky na Baja Poland jsou celkově velmi těžké. Trať je v lesních úsecích rozbahněná s mnoha loužemi. A všude jsou velké, a někdy i dost hluboké, louže. Těžký terén ještě dokreslují místy i dost velké vodou uvolněné kameny a kořeny. O náročnosti trati svědčí i to, že z 50 posádek automobilů, které odstartovaly do úvodního prologu, jich závod dokončilo 34. Tedy téměř jedna třetina posádek závod nedokončila. A k tomu největší favorité – Nasser Al-Attiyah, Krzysztof Hołowczyc a Jakub Przygoński – kvůli technickým problémům přišli o šanci vyhrát.

Celkové hodnocení tak pro naše jezdce dopadlo vcelku dobře, protože některé posádky se dostaly i před takové jezdce, jako je Nasser Al-Attiyah nebo Jakub Przygoński, kteří měli na tratích problémy a třeba ani nedokončili celý závod. Problémy se ale nevyhýbaly ani našim posádkám. Nejviditelnější to bylo na kamionu IVECO Jaroslava Valtra z Valtr Racing Team: „Očesali jsme celou levou stranu. Řítili jsme se na strom snad celých padesát metrů, ale nešlo s tím nic dělat.“ Tomáš Ouředníček zase „skolil“ jelena: „Přímo před auto nám při rychlosti asi 110 km/h skočil mohutný jelen. Sice jsem na to hned reagoval, ale i tak došlo k nárazu a levá přední část vozu byla značně poškozena.“

Nejlépe naši jezdci dopadli v FIA Central European Zone, kde se posádka Miroslav Zapletal a Marek Sýkora umístila na třetím místě a těsně pod stupni vítězů skončila posádka Tomáš Ouředníček a Petr Hauptmann. A na šestém místě skončil Martin Prokop s Viktorem Chytkou.

V Mistrovství Polska v motocyklech skončil na druhém místě Jakub Hroneš, na sedmém Rudolf Lhotský a jako devátý projel cílem Roman Krejčí.

No a v kamionech vyhrála posádka Jaroslava Valtra před posádkou Martina Macíka jr.

Související obrázky: