Ráno jsme se v Drawsku Pomorskiem probudili do husté mlhy. Po deváté hodině mlha opadla. Slunce rychle vysušilo krajinu od ranní rosy a postupně se i oteplilo. Teplota se pohybovala pod 20 °C, celý den pod mrakem a lehce foukal vítr, který většinou stíhal odnášet prach po průjezdu závodních strojů. Ale večer před šestou hodinou přišel déšť. Nejprve nic moc, ale když jsme potom jeli do Drawska Pomorskiego, tak místy lilo, že to stěrače nechtěly brát. Ještěže jsme už byli v autě. Chudáci ale ti, kteří ještě museli jet do bivaku ve Štětíně a jeli buď na motocyklech či čtyřkolkách nebo neměli ve svých vozech čelní okno, což některé SSV nemají.

Motocykly a čtyřkolky absolvovaly kratší trať o délce 134,34 km a ostatní měli trať o něco delší – 184,05 km. Nejlepšího času na kratší trati při třetí rychlostní zkoušce dosáhl Maciej Giemza, který ji zajel za 01:23.54 hodin, což představuje průměrnou rychlost 96,1 km/h! Další závodníci měli průměrnou rychlost o více než 10 km/h nižší!

V kategorii automobilů zajel třetí rychlostní zkoušku nejrychleji Krzysztof Holowczyc a to za 01:56:16 hodin, což znamená průměrnou rychlostí 95,0 km/h. Tato kategorie je ale více vyrovnaná, takže druhý Al Rajhi s časem 01:58:22 hodin měl průměrnou rychlost jen o málo nižší. Konkrétně 93,3 km/h.

Náš Miroslav Zapletal a Marek Sýkora se stále drží ve FIA World Cup na pátém místě.

V kamionech vzhledem k odvolání účasti oblíbené sedlčanské stáje je situace celkem jednoznačné ve prospěch týmu Fesh Fesh Group v.o.s., kteří jsou s velkým náskokem první ve své kategorii a pokud je porovnáme s ostatními závodníky v kategoriích automobilů, tak tam drží 29. místo ze 49 klasifikovaných posádek.

V kategorii T4 jede ještě jedna naše posádka ve složení František Brutovský a Pavel Šebák z týmu MING racing Sports, kteří jsou s jejich Can-Am Maverick X3 celkově na 27. místě.

Ještě zbývá zmínit jezdce Slovenského Jantar týmu Thomase Hostinského, který je po dnešním dni na osmém místě.

A pro zajímavost jezdec Michal Janaszek se startovním číslem 10, kterého jste viděli na několika včerejších fotografiích při pádu, dnes nastoupil a dorazil ve své kategorii na 3. místě.

Související obrázky: