Sobotní etapa byla dlouhá 143,43 km a jela se dvakrát. Přes noc opět trochu napršelo, takže se louže doplnily. Ale vlastní závod se jel převážně bez deště, i když v průběhu druhé rychlostní zkoušky začalo pršet. A chvíli pršelo docela dost.

Dnes měly některé naše posádky problémy. Kvůli zdravotnímu stavu odstoupila posádka Zdenek Pořízek a Pavel Vaculík na Ford F-150, přitom po první rychlostní zkoušce skončili na šestém místě. V první rychlostní zkoušce také praskla pneumatika na voze Hummer H3 EVO posádky Miroslav Zapletal a Marek Sýkora. Problémy s přívodem paliva s následnou ztrátou paliva měla i posádka kamionu Karel posádky Martin Macík, František Tomášek a David Švanda, ale pomohla jim posádka Franty, a tak dojeli.

I přes uvedený defekt byla posádka Miroslav Zapletal a Marek Sýkora z našich nejúspěšnější a celkově skončila na třetím místě v poháru CEZ. Posádka Martin Macík, František Tomášek a David Švanda i přes defekt skončila mezi všemi automobily na sedmém místě. Nebýt závady, skončili by pravděpodobně na místě čtvrtém. Což je na kamion mezi osobáky velmi slušný výkon!

Daniel Stiblík, Vojtěch Němec a Michal Motl dovedli LIAZku Frantu na místě dvanáctém. Celkem z 24 startujících posádek rally ukončilo 16 posádek.

V rally se na prvním místě umístila místní posádka Jakub Przygoński a Timo Gottschalk následovaná další místní posádkou Michał a Julita Małuszyński.

Kompletní oficiální výsledky jsou zde.

Související obrázky: