V pondělí 27. ledna 2020 v Praze v budově Autoklubu České republiky proběhla tisková konference týmu Ultimate Dakar Racing. Na úvod konference moderátor Jan Říha s Tomášem Ouředničkem přivítali přítomné přípitkem – oblíbeným produktem posádky – OneShotem.

Z posádky Tomáš Ouředníček – David Křípal přišel pouze Tomáš Ouředníček, kterého zpovídal moderátor Jan Říha. David se připojil krátce videokonferencí a sdělil své zážitky z letošního Dakaru 2020.

Tomáš Ouředníček vyprávěl o zážitcích z rallye, o tom jak ji prožívali jako tým i on osobně. Samozřejmě popsal i nehodu s kamionem Martina van den Brinka, co ji předcházelo i co následovalo. K tomu promítl i videozáznamy včetně videa přímo  z kabiny. Mechanici van den Brinka pak celý volný den až do pozdní noci pomáhali dát auto dohromady. I jiné posádky pomohly a přenechaly některé potřebné díly. Při té smůle bylo ještě štěstí, že po nehodě následoval volný den, takže bylo více času na opravy. Jen noc by nejspíš nestačila.

Během povídání se také zmínil o tom, že Dakar byl nejrychlejší z těch, co pamatuje. Bohužel všechny Fordy, nejen ten z Ultimate Dakar Racing, měly maximální rychlost kolem 170 km/hod, což na Toyoty s maximálkou kolem 200 km/hod ani vozy Mini či lehké buginy s maximálkou přes 210 km/hod prostě nestačilo.

„Ke konci se sice podařilo naši rychlost zvýšit až na 185 km/h, ale to již bylo pozdě. Ztráty z první půlky závodu již nešlo dohnat,“ zhodnotil Tomáš situaci, a dodal: „a se ztrátou z naší nehody obzvlášť. Až do té nehody jsme měli závod pěkně rozjetý a postupovali jsme pořadím dopředu.“

Na dotaz, jestli pojede i další ročník, oznámil: „Rád bych jel ještě alespoň třikrát, abych patřil mezi legendy.“ Legendou se stává, účastník, který do této rallye odstartuje desetkrát.

Na závěr nezapomněl poděkovat sponzorům.

Související obrázky: