A dnes přišel déšť. Od rána prší. Sice drobně, ale téměř stále. Takže poslední rychlostní zkoušky byly sice krátké, ale dosti mokré. Propršela část noci, potom na chvíli přestalo, avšak poslední dvě rychlostní zkoušky se jely za vytrvalého deště. Takže i ty louže nakonec byly…

Rychlostní zkouška u Lubieszyna měřila pouhých 9,65 km a poslední na okraji Štětína byla dlouhá 17,35 km. Závodníci, kteří projeli všechny etapy, absolvovali celkem téměř 430 závodních kilometrů.

Již po sedmé zde zvítězil Krzysztof Hołowczyc se spolujezdcem Łukaszem Kurzejou na Mini John Cooper Works Rally. Následoval je Yazeed Al-Rajhi a Michael Orr na Toyotě Hilux Overdrive a třetí místo nakonec získali až v poslední etapě Benediktas Vanagas a Felipe Palmerio na Toyotě Hilux. Mirek Zapletal a Marek Sýkora udrželi páté místo.

Ostatní naše týmy si také vedly dobře. Tým Fesh Fesh Group v.o.s. v kategorii kamionů zvítězil, i když to na poslední chvíli nebylo tak jednoznačné, jak to vypadalo. Důvodem bylo zapadnutí v bažině na stejném místě, na kterém loni zapadl Martin Macík jr. Avšak oni měli štěstí a byli brzy z bažiny vytaženi. A protože měli velký náskok, tak si svoji pozici udrželi i když v celkovém pořadí klesli na 31. místo.

Kategorii motocyklů podle očekávání vyhrál Maciej Giemza na stroji Husqvarna FR450 Rally. Slovenský jezdec Thomas Hostinský se svojí KTM Rally 450 skončil celkově třetí.

Související obrázky: