Dne 28. záři jsem se vydal na jednu z největších offroadových akcí v České republice – Pístovské mokřady. Letos navíc s dakarskou příchutí. Na Pístovských mokřadech se totiž představil Tomáš Ouředníček s Davidem Křípalem i se závodním speciálem Fordem Ranger Dakar, kterým Tomáš celé dva dny vozil fanoušky.

I já jsem měl možnost se tímto speciálem svézt. Nejdříve jsem měl trochu strach z neznáma, ale zároveň jsem se těšil. Prostě jsem nevěděl, co mě čeká. Strach opadl ihned, jak jsem si sedl do sedačky navigátora. Pohledné hostesky od South Racing CE mě usadily do sedačky, zapnuly pásy (asi abych neutekl) a zapojily interkom. Ještě pár foto a mohli jsme vyrazit!

Nejdříve jsme jeli pomalou jízdou po betonových deskách na louku, kde se odehrávalo to nejzajímavější. Jízda na betonových deskách byla snad méně pohodlná než jízda později na poli. Tomáš drncání v malé rychlosti vysvětloval slovy: „Tohle auto je dělané na vysokou rychlost, to pak vydrží nesmysly. Ale takhle je trošku nepohodlné.“

Dojeli jsme na okraj lesa a začátek louky „Tak jedeme!“ řekl Tomáš a sešlápl plyn. Auto se rozjelo neuvěřitelně rychle. Za okamžik jsme už jeli nějakých 160 km/h! Po poli s hrboly a uměle navršeným malým skokánkem. Před zatáčkou mě uklidnil: „Brzdy ještě nejsou moc zahřáté, tak mi to zatím moc nebrzdí“ a než to stačil doříci, už jsme měli dvě zatáčky za sebou.

Už vím, jak rychle se dá projet zatáčka bokem. Brzdit téměř není potřeba.

Po návratu do depa South Racing mi hostesky pomohly se odpoutat a vylézt ven ze speciálu. Jakmile jsem byl venku, v hlavě mi už běhaly myšlenky, kdy a kde bych mohl jet znova. Takže až budeš Tomáši zase chtít někoho svézt, vzpomeň si na mě! Děkuji…

Související obrázky: