V neděli 24. března 2019 se na Autodromu v Sosnové koná již páté Mogul Dakar setkání v Sosnové. Letos této nedělní akci předcházela ještě akce s názvem “Češi na Dakaru” v nedalekém Cvikově.

Řada dakarských fanoušků nevěřila, že jezdci obě akce stihnou. A také nestihli. Jediným závodníkem, tedy závodnicí, která se zúčastnila Dakaru 2019 byla Gabriela Novotná, která Dakar absolvovala jako první Češka na motocyklu.

Vystavené vozy byly většinou buď historické nebo z offroadových soutěží truck trial, případně jako firemní prezentace. Na náměstí se sjelo několik truck trialů, hodně terénních aut, několik bugin a motocyklů, které si mohli návštěvníci podrobně prohlédnout. Některá auta dokonce svezla kolem náměstí i návštěvníky.

Akce byla přesto zajímavá a dobře zajištěná organizátorem. Pořadatelem celé akce bylo město Cvikov a Petr Surmai. Vzhledem k tomu, že centrum Cvikova se zaplnilo automobilovými speciály organizátor zajistil dvě záchytná parkoviště, kde bylo parkování zdarma, a dokonce z parkoviště na příjezdové trase od České Lípy, které bylo dále od centra, jezdila kyvadlová doprava vláčkem, a to také zdarma. U nedalekého kulturního domu bylo po celý den zajištěno občerstvení.

Dakarový den byl zakončen večerní besedou s účastníky této akce.

Publikováno také na novinky.czzde.

Související obrázky: