Letošnímu Mogul Dakar Setkání v Sosnové 2019 předcházela na internetu i řada soutěží nejen o vstupenky. Soutěž o jízdu s Martinem Kolomým se podařilo výhrát manželce Haně.

Ty jsi vyhrála jízdu v dakarské Tatře s Martinem Kolomým, připomeň nám, za co to vlastně bylo?

Na facebooku jsem narazila na soutěž o spolujízdu a volné vstupenky na Mogul Dakar Setkání v Sosnové 2019 s Martinem Kolomým od Buggyra Racing! Vyfoť se s časopisem Playboy Czech Edition SPECIAL DAKAR 2019 a získej co nejvíce “lajků”. Sice tento typ lajkovacích soutěží nemám moc ráda, ale časopis byl doma, tak jsem to zkusila a vyšlo to. Jen jsme nakonec nejeli s Martinem Kolomým, ale s Martinem Šoltysem.

Také bych ráda poděkovala všem, kteří mi dali svůj hlas.

Jak se ti lezlo do auta? Přeci jen stupačky jsou vysoko…

To rozhodně a hodně vysoko :), ale naštěstí měli chlapi přichystané šikovné schůdky, takže nakonec bez problému. 

I když jsi tedy jela s někým jiným, než jsi vyhrála, jak se ti s ním jelo? Nebála ses? 

Tak Martin jako Martin nakonec jsme tedy jeli s Martinem Šoltysem, myslím si, že nás tak trochu šetřil, i když jsme si to náramně užili i včetně několika skoků a driftů. Určitě jsem se nebála!

Jízda po autodromu trvala asi čtvrt hodiny – co na to záda? 

Když jsi dobře upoutaný, tak to záda tu čtvrt hodinku vydržela. Ovšem nedovedu si představit 10 dní v kuse, jako to musí zvládnout všichni, co se na Dakar vydají. Mají můj veliký obdiv. 

Protože v minulosti jsi již jela i s jinými jezdci – je rozdíl jet s Martinem Macíkem na LIAZu Frantovi, Martinem Šoltysem s Tatrou nebo s Tomášem Ouředníčkem Fordem Ranger Dakar? 

Pokaždé je to krásný zážitek! Určitě je rozdíl jet v kamionu nebo ve Fordu Ranger. Z kamionu je podle mě trochu lepší výhled. Alespoň na rovinkách. Pokud se řítíš do strmého kopce, vlastně vidíš jen nebe. A určitě májí oba Martinové odlišný styl jízdy. Tomášův Ranger má navíc úžasný zvuk motoru – nádhera, to se prostě musí slyšet .

A jak se Ti jízda líbila? Zopakuješ si to někdy? 

Určitě se mi líbila, jinak docela dlouhá čtvrthodina totiž v autě utíká strašně rychle. A jestli si to někdy zopakuju? Pokud budu mít příležitost, tak strašně ráda a už teď se těším!

A protože jste jeli dva, tak se ještě zeptám Martina – jak se líbila jízda Tobě? 

Jízda se mi líbila, na okruhu v Sosnové jsem ještě nejel, a navíc v Tatře. Příjemný zážitek a zkušenost. Přišlo mi, že jsme přes skokánky jeli docela pomalu, ale i přesto, to s námi v kabině dost házelo, nedovedu si tedy představit, jaké to musí být, v rychlosti 140 km/h na Dakaru! 

Ptát se Tě, jestli ses nebál je asi zbytečné, ale je lepší skákat “osobákem” s Tomášem Ouředníčkem nebo nákladní Tatrou? A čím pojedeš příště? 

Myslím, že se tyto mé dvě jízdy nedávají srovnávat. Tomáš mě svezl v jiném terénu, s menším skokem. Tady na autodromu byly speciální skokánky. Strach jsem opravdu neměl, v té kabině na to prostě není čas. S čím pojedu příště? No na motorce to bohužel nejde, ale láka mě se svést znovu s Tomášem, ale v trošku jiném terénu. Tak uvidíme, co přinese budoucnost.

A nakonec ještě poslední otázka: jak se vám líbilo letos v Sosnové? Proč tam vůbec jezdíte? 

Hana: 

Líbilo se mi tam moc. Letos jsem to navíc měla ještě zpestřené výhrou od Buggyra Racing, takže velká spokojenost. A proč sem jezdím? To je snad jasné , ️potkám tady spoustu moc fajn lidi, co žijí Dakarem. Hlavně kluky z týmů, na které se pokaždé moc těším, jako třeba Martina Macíka a spol., Tomáše Ouředníčka s Davidem Křípalem nebo takové legendy jako Pepa Kalina či David Pabiška. No prostě všichni ti borci dakaráci jsou tu pro nás fanoušky – a mají na nás čas! 

Martin: 

V Sosnové jsem byl letos již potřetí. Pokaždé jako fotograf. Pro mě jako fotografa je tato akce neskutečně atraktivní, proto se sem každým rokem rád vracím. Letošní rok bylo navíc, oproti loňskému roku, dobré počasí.

Letos si někteří návštěvníci stěžovali na organizaci, ale věřím, že pořadatel příště zajistí vše potřebné pro spokojenost diváků i bezpečnost závodníků. Určitě i s hasiči. Rád bych se přijel podívat i na 6. ročník setkání.

Děkuji za rozhovor a jsem zvědat, s kým a čím pojedete příště.

Související obrázky: