V neděli 26. května 2019 za velmi příznivého počasí pokračovalo zápolení jezdců na velmi pěkně připravené novopacké trati ve Štikovské rokli. Na tento den byly na dopoledne připraveny druhé a třetí jízdy a po obědě začaly jízdy semifinálové a finálové.   

Celý den probíhaly velmi napínavé závody s neočekávanými výsledky. Kdo mohl očekávat, že například Václav Fejfar skončí půl kola před cílem finálové jízdy a závod nedokončí? A na závěr závodního dne si organizátoři nechali finálovou jízdu kategorie Superbuggy, která byla plná napínavých soubojů jezdců. 

Všem fanouškům, kteří se těšili, že ho uvidí na stupních vítězů, Václav Fejfar po závodě řekl: „Krásné závody nám pokazil problém s převodovkou. Aby nedošlo k jejímu poškození, bylo rozumnější auto odstavit i když to bylo jen půl kola před cílem finálové jízdy. Všem, co nám přišli fandit, se moc omlouváme, ale prioritou je mít auto vyzkoušené a připravené na příští týden do lotyšské Bausky. A to se nám povedlo.“  

Bohužel nedělní závody doprovázelo i několik nehod, přičemž dva závodníci utrpěli zranění. Naštěstí se jednalo o zlomeniny, pohmožděný krční obratel a otřes mozku, takže bez trvalých následků.  

Nejhrůzostrašnější nehodu měl Lukáš Vávra, který ve druhé rozjížďce divize D2 šel devětkrát přes střechu! Jeho nová Mazda 2 tak je hned na začátku sezóny na odpis.  

Výsledky za celý víkend jsou k dispozici zde.

Související obrázky: