V neděli 5. května se za chladného počasí uskutečnil v Pacově na Propadě druhý závod letošního Mezinárodní mistrovství České republiky v motokrosu 2019.

Oficiální zahájení závodu bylo sice ve 12:45 hodin, ale to již dávno byly odjeté tréninky a také úvodní první finálová jízda žen. Slavnostního zahájení se jako hosté představili účastníci Rally Dakar 2019 z týmu Moto racing group (MRG) – Olga Roučková s navigátorem Danielem Zelenkou, kteří Dakar 2019 absolvovali na SxS a motorkář Milan Engel. Všichni obkroužili několik kol po závodní trati, aby se nakonec s organizátory zastavili na vyvýšeném místě před hlavní tribunou a představili divákům své další plány.

Nebyli to však jediní účastníci Dakaru 2019, které jste mohli v Pacově vidět. Ve třídě MX1 závodil desetinásobný mistr ČR v motokrosu a dvojnásobný účastník Dakarské rally Jan Brabec z Big Shock Racing týmu, který ale na motokrosový stroj dnes již usedá pouze velmi zřídka. A aby byl výčet úplný, ještě byl na trati k vidění i Petr Bartoš, který by se měl za tým MRG zúčastnit svého prvního Dakaru v roce 2020.

Závody byly napínavé od začátku do konce a oficiální výsledky si můžete najít zde.

Počasí sice bylo celý den poměrně chladné, ale naštěstí nepršelo, takže příjemný den na zajímavých a napínavých závodech. Dokonce i diváků přišlo poměrně hodně.

Publikováno také na novinky.czzde.

Související obrázky: