Dnes jsme se vydali na trať u vesničky Döbrönte, nad kterou se vypínají zbytky kdysi hrdého hradu Szarvaskö vára. Je z nich nádherný výhled na všechny strany do okolí. Ale závodníci si ho jistě nevšimli. Dnes se totiž dost zapotili! Již od rána byla téměř modrá obloha. A teplo! Přímo vedro! Přes den teploty ve stínu překročily 32°C. Na slunci však byly vysoko přes a stejně tak i ve vozech závodníků!

Dnes se jeli dvě nejdelší etapy závodního víkendu. Etapa se jela celkem dvakrát a rychlostní zkouška měřila plných 208 km!

„Dneska byl nádhernej den, protože se nám strašně dařilo!“ řekl nám Tomáš Ouředníček o sobotní nejdelší etapě. „Strašně se práší, ale závodníci jsou fajn a uhýbají,“ doplnil. Kdo by také nebyl spokojen, když je s přehledem na prvním místě ve své kategorii!

I ostatní naši závodnící si vedli dobře. Třeba Ollie Roučková s Danem Zelenkou je i po technických problémech na krásném desátém místě. Martin Prokop s navigátorem Janem Tománkem se drží s odstupem pouhých 46 sekund za zatím vedoucí argentinskou posádku Orlando Terranova s Bernardem Rolandem Graue na Mini John Cooper Rally. Ani česko-slovenská posádka Miroslav Zapletal a Marek Sýkora si nevede špatně a zatím se drží na sedmém místě. Ale například František Rafaj se na čtyřkolce drží ve své třídě na prvním místě s náskokem více než 18 minut.

Další naše posádky si také vedou dobře, František Macháček s Petrem Hauptmanem se drží na 13. místě mezi SBS a ve své třídě je první, Ladislav Zavrtálek s Ivo Ševčíkem jsou v SBS o dvě místa za ním a ve své třídě jsou čtrnáctí.

Průběžné výsledky najdete online zde, ale to jistě alespoň někteří z vás vědí a využívají je 😉 . Zde také můžete najít i polohu závodníků na trati v průběhu závodu.

Související obrázky: