Na neděli připravil organizátor dvě etapy se dvěmi rychlostními zkouškami o délce každé z nich 80,41 km. Respektive byla to jedna etapa, která se jela dvakrát. Celá rychlostní zkouška se jela na prosluněné pláni v prostoru vojenské střelnice. Takže i nám fotografům bylo fakt vedro…

Někteří závodníci se snažili udržet na své pozici, jiní se zase naopak snažili si své pozice vylepšit a protlačit se výše, takže se na dráze odehrávala nelítostná závěrečná bitva o pozice.

V nejsledovanější kategorii T-CAR zvítězila argentinská posádka Orlando Terranova a Bernardo Rolando Graue z X-raid MINI JCW Rally Team na vozidle Mini John Cooper před Martinem Prokopem a Janem Tománkem z týmu MP-Sports na Fordu Raptor RS. Obě tyto posádky spolu soupeřily po celý závod a střídaly se ve vítězstvích v jednotlivých rychlostních zkouškách. Argentinský závodník vyhrál dvě rychlostní zkoušky, dvakrát skončil druhý a jednou dokonce „až“ třetí, zatímco náš Martin Prokop zvítězil ve třech rychlostních zkouškách a ve dvou byl druhý. Při celkovém součtu časů však o pouhých 37 sekund zvítězila posádka z Argentiny.

Překvapení se konalo v kategorii motocyklů. V této kategorii se očekávalo vítězství slovenského Štefana Svitka na KTM 450 Rally, kterého ale nakonec předjel mladý polský jezdec Adam Tomiczek na stroji Husqvarna 450 FE. Je pravda, že vítěz měl sice lehčí motorku, ale i tak je to pro něho velký úspěch! Celý závod vlastně spolu bojovali tito dva jezdci a rozdíl mezi nimi byl v cíli dvě minuty 37 sekund a třetí jezdec byl pozadu již o 27 minut 38 sekund.

Čtyřkolky ovládli závodníci ze Slovenska, kteří z prvních šesti míst jich obsadili pět. Vklínit se mezi ně dokázal pouze náš závodník František Rafaj.

Z ostatních závodníků dosáhla vítězství v kategorii TH posádka Tomáš Ouředníček a David Křípal na vozidle Hummer H3 Evo. Ollie Roučková se spolujezdcem Danielem Zelenkou dosáhla na vynikající osmé místo v kategorii SxS. Ani další naše posádky se v téže kategorii neztratily. Hned na 10. místě se umístil František Macháček s Petrem Haupmannem a na 13. místě Ladislav Zavrtálek s Ivo Ševčíkem.

Všem našim jezdcům gratulujeme k umístění!

Všechny výsledky najdete zde.

Související obrázky: