Rok se s rokem sešel a je tu opět poslední rozloučení týmu Big Shock Racing v Sedlčanské kotlině před odjezdem na Dakar na fanoušky oblíbené akci Poslední trénink s Karlem před Dakarem 2020.

Kamion Franta je však již v závodním důchodu, i když zde samozřejmě také nechyběl, byl středem pozornosti jeho nástupce Karel. Zatímco Franta měl značku LIAZ, Karel je IVECO PowerStar.

Na posledním tréninku jsme viděli všechna auta, která dnes tým používá. Kromě zmíněného Karla a Franty, také auta pro technické zázemí a ubytování posádky na soutěžích i mediální vozy. Samozřejmě, že nechyběla ani kompletní posádka – Martin Macík (řidič), František Tomášek (navigátor), David Švanda (mechanik) a další členové týmu, bez kterých by takovouto akci uspořádat ani nešlo. A nutno říci, že akce byla perfektně zajištěna již od příjezdu na parkoviště. Celým odpolednem poutavě provázel vtipný moderátor TV NOVA Petr Suchoň.

Na místě byl připraven stánek s prodejem propagačních týmových předmětů, bohužel ale nebylo možné zakoupit nová týmová trička a bundy. Organizátoři samozřejmě nezapomněli ani na stánky s občerstvením. Po loňském úspěchu akce, kdy se 111 diváků podepsalo na Frantu, byla letos akce zopakována a prvních 202 diváků, kteří nakoupili za více než 600 Kč se mohli podepsat, ale tentokrát na zadek Karla. Na Frantových blatnících jsou loňské podpisy stále čitelné. Ani Dakar 2019 na nich nezanechal stopy, takže i letošní podpisy určitě Dakar 2020 bez úhony přežijí.

Vrcholem odpoledne ale byly jízdy Karla po místní autokrosové trati. Manželka letos vyhrála diváckou soutěž o jízdu v Karlovi, ale o tom bude samostatný článek.

Letos obdobně jako loni bylo celý den zataženo, ale poměrně teplo, takže to byl příjemný den.

Pro připomenutí ještě na závěr loňský poslední trénink.

Poslední trénink před Dakarem 2019

Související obrázky: