Osmá etapa vedla částečně horami a kouzelnými kaňony s mnoha barevnými kontrasty. Ale také bylo hodně písku a asi třetina se jela v dunách. Motorkáři a čtyřkolkáři měli volný den, ale auta to rozjela naplno. A to doslova. Některé úseky tratě byly totiž přímé a dlouhé až 45 km, takže byly i velmi rychlé.

Do dnešní etapy nastoupila i posádka 3rcz.com Boris Vaculík a Martin Plechatý, které Martin Prokop poskytl motor i mechaniky, kteří pomohli s jeho montáží. Posádka má sice obrovskou ztrátu díky velké penalizaci, ale chtějí Dakar 2020 alespoň dojet. Tomáš Ouředníček s Davidem Křípalem dnes skončili na 28. místě, čímž se celkově posunuli na 38. místo. Martin Prokop se celkově posunul na místo 13., Mirek Zapletal na 18. a Boris Vaculík je po penalizacích beznadějně vzadu na 59. místě, ale dělají co mohou!

V kamionech se podařilo Aleši Lopraisovi dojet na třetím místě, čímž se vklínil mezi ruské posádky a celkově je čtvrtý! Martin Šoltys skončil osmý, celkově je devátý, a posádka Martina Macíka jedenáctá, ale ta se stále potýká s problémem odtrhávání vzorků pneumatik, čímž bohužel ztrácí. Celkově je těsně za TOP5 – šestá.

Josef Macháček s Vlastimilem Tošenovským v dnešní etapě havarovali. Oba jsou v pořádku. Otočili se přes střechu a zůstali ležet na boku. Nikdo z projíždějících jim nepomohl vrátit Can-Am na kola a oni zůstali bez pomoci v poušti. Jsou to však bojovníci a tak si pomohli sami. Do cíle přijeli s notnou ztrátou a potmě na 32. místě. Takhle si Pepa svůj návrat určitě nepředstavoval…

A jedna zajímavost na závěr: Martin van den Brink dnes zůstal stát na trati za 108 km s rozbitým diferenciálem.

Související obrázky: