Dnešní etapa vedla z města Al Ula do Ha’il a měřila 563 km, přitom rychlostní zkouška měla 353 km. Etapa začínala průjezdem užší skalní průrvou hned po startu a pokračovala přes pláně a široká údolí do písku. Jako orientační body sloužily skály čnící nad tratí. Do cesty se jezdcům poprvé postavily písečné duny. V písečných polích se celkem dost objevovala velbloudí tráva. Etapa byla náročná na řidičské umění pilotů.

„Půlka trati byla zemina a kamení a v druhé půlce začaly duny, písek a ta velbloudí tráva,” popsal nám etapu Aleš Loprais. Nutno říci, že v okolí Al Ula je neskutečně krásná příroda. Pískovcové věže i celá souvěží tyčící se z písku získávají působením větru s pískem roztodivné tvary. Nádhera, kterou ale jezdci nevnímají.

Naši si zatím vedou dobře. V motocyklech Milan Engel po včerejšku statečně dohání ztrátu a dnes se celkově posunul na 29. místo. Petr Angelo Vlček se i přes pětiminutovou penalizaci posunul v celkovém pořadí o tři místa dopředu na 44. místo, ale v kategorii Malle Moto zůstává na místě čtvrtém. Oblíbený Honza Brabec bojuje nejen s tratí, ale i svým nedoléčeným zraněním a nyní je na 38. místě. Honza je prostě bojovnik!
Zdeněk Tůma na čtyřkolce o jedno místo poklesl, takže uzavírá TOP 10, ale jede se dál!
V kategorii automobilů si Tomáš Ouředníček drží celkové 25. místo. Bohužel Martin Prokop vypadl z TOP 10 a je celkově 14. Na 19. místě je Mirek Zapletal a Boris Vaculík na místě 30. V kamionech stále máme tři kamiony v TOP 10, jen Aleš Loprais si s Martinem Macíkem prohodili místa v celkovém pořadí.

Dnešní etapa skončila, pár fotografií bylo zveřejněno. Další budou po návratu zpátky do Čech. Máte se na co těšit! 

Související obrázky: