V sobotu baja vyvrcholila druhým a závěrečným dnem závodu na polygonu u města Czarne, který byl také dvouetapový. Každá etapa měla 60,84 km a obdobně jako v pátek se také jela dvakrát. Po včerejších etapách jsou rozestupy mezi jezdci minimální, a tak dnešní dvě etapy mohly ještě zamíchat pořadím. To slibovalo zajímavou podívanou.

Den opět otevírala kategorie motocyklů a čtyřkolek. Několik prvních jezdců jelo po ještě tvrdém písku, ale ten se rychle rozjezdil. Obzvláště v zatáčkach byl sypký, takže většina jezdců je projížděla v hlubokých vyjetých kolejích.

Dnešní den bylo sice oblačno, ale nepršelo a bylo poměrně teplo. Ale zato se hodně prášilo.

Večer bylo vyhlášení výsledků a na stupních vítězů jsme viděli několik našich závodníků. Nejprve uvedu jedinou ženu mezi českými závodníky Kiki Vaňkovou, která, jak nám sama řekla, dojela unavená, ale strašně moc šťastná! Poprvé na baje a hned na stupních vítězů! A to za první místo ve čtyřkolkách v kategorii žen.

Kromě ní jsme na stupních vítězů viděli posádku Miroslav Zapletal a Marek Sýkora na H3 EVO II., která si oproti pátku o jedno místo polepšila a nakonec se umístila na druhém místě hned za posádkou Jakub Przygoński a Timo Gottschalk s vozem Toyota Hilux Overdrive.

Motocyklista Rudolf Lhotský, který se svoji KTM EXC 450 jel poprvé za Jantar Team, si hned dojel ve své kategorii pro první místo! Za druhé místo ve čtyřkolkách vystoupil na stupně vítězů i Tomáš Kubiena ze Story Racing Team.

Gratulujeme všem našim jezdcům!

Všechny oficiální výsledky najdete na oficiálních výsledkových stránkách.

Související obrázky: