Tento víkend 1. a 2. srpna 2020 zavítal do novopacké Štikovské rokle další závod ze série Radeč Cup 2020 a Mezinárodního mistrovství Holandska. Na start závodu se postavilo celkem 226 jezdců v sedmnácti divizích.

V sobotu probíhaly nejprve tréninky následované prvními dvěma sériemi rozjížděk. Třetí rozjížďky se pak jely od nedělního rána. Potom následovaly semifinálové a finálové jízdy. Na samotný závěr samozřejmě byli nejlepší jezdci víkendu odměněni na stupních vítězů.

Celý sobotní den svítilo sluníčko a pěkně hřálo, takže bylo dost teplo. Řekl bych, až vedro. To vyžadovalo poměrně časté kropení trati.

Závody byly dramatické a napínavé až do konce. V mnoha divizích se často měnilo během jízd pořadí a v sobotu diváci viděli mnoho aut ve svodidlech a několik jich skončilo i na střeše. V sobotu jsme viděli asi dvě boudy a řada vozů musela být do depa odtažena. Téměř po každé jízdě vyjížděly na trať odtahové traktory.

Jedna bouda potkala v sobotu i mladou závodnici Hanu ve třídě Racer Bugy 125, které jedna z vln na trati pod sjezdem vyhodila zadek její buginy do vzduchu a ta se následně postavila na špičku. Bohužel bugina stejné závodnice při finálové jízdě v neděli po kontaktu se svodidly přibližně v polovině sjezdu se od svodidla vymrštila a udělala ve vzduch dvojité salto. Závodnice po takovém letu musela být odvezena do nemocnice na pozorování.

Výsledky Radeč Cupu najdete na stránkách www.akradec.cz.

Související obrázky: