Poněkud blátivý páteční prolog následovaly neméně blátivé sobotní etapy. Ale začněme od začátku.

Letošní ročník závodu probíhá ve ztížených podmínkách koronaviru. Tedy za přísných hygienických podmínek. Pro týmy hlavně v depu a servisních zónách a teoreticky bez diváků. Ale zabraňte divákům, kteří vědí, kde se přibližně jede, aby se nepřišli podívat! Takže se kolem trati pár diváků nacházelo, ale o mnoho méně než v jiných letech.

V noci na sobotu začalo pršet a pršelo celé sobotní dopoledne. Občas přímo lilo. Diváci, kteří tu samozřejmě nejsou, si postavili auta podél trati a sledovali závod z nich. Někteří si vzali i stanové stříšky, křesílka, grily, … Nakonec ještě před závodníky dorazila vojenská policie a auta bez povolení vykázala. Dokonce i naši sousedé museli sbalit stříšku, ledničku i gril a odjet. Dost se to tu vyprázdnilo.

Jako by nebylo vody všude dost, byl i na letošní trase brod. Bohužel ukončil naděje na dobrý výsledek naší posádky Martin Prokop a Viktor Chytka, protože utopili motor a zůstali stát v říčním toku. Vody měli sice jen po kolena, ale i tak se jim do studené vody nechtělo.

Druhá dnešní etapa se jela sice již bez deště, ale bylo docela chladno a samozřejmě všude spousta vody a bahna. Etapu nedokončil Nasser Al-Attiyah, kterému se také dostala voda do motoru, obdobně jako v první dnešní etapě Martinovi Prokopovi, ale ten již měl vůz opraven, a tak do druhé jízdy nastoupil a dokončil ji na druhém místě. I když penalizace za první dnešní nedokončenou etapu udělá v závěrečných výsledcích své.

Související obrázky: