V podzimní sobotní odpoledne 16. října 2021 na dohled hradu Bezděz se v areálu Adventure Land v Bělé pod Bezdězem sešli velcí, malí i ti úplně nejmenší na akci Zážitkobraní pod Bezdězem aneb Rodinný den plný zábavy! Připravila ho vrchlabská firma HAVEX-auto, s.r.o.

Od 13. hodiny odpolední byly připraveny atrakce pro děti i jejich rodiče. Dospělí si mohli vyzkoušet nejnovější modely vozů ŠKODA, včetně dnes tolik diskutovaných elektromobilů. My jsme měli možnost si vyzkoušet elektromobil ŠKODA ENYAQ iV SportLine s automatickou převodovkou a musím říci, že vůz je prostorný i pohodlný a co se týká jízdních vlastností, tak velmi silně zrychluje, a protože je to velmi tichý vůz a na krátké trati s velmi krátkými skoro rovinkami nebylo problém dosáhnout rychlosti těsně pod 100 km/hod. Pro toho, kdo je zvyklý poslouchat při jízdě motor, tak není problém v běžném provozu překročit povolenou rychlost, protože vzhledem k tichu v kabině rychlost tolik při jízdě nevnímáte. Více se o jízdě zmiňovat nebudu, protože jsme vozem ujeli jen pár kilometrů, takže jsme si ho moc osahat nestihli.

Celé odpoledne jsme se v areálu setkávali s ambasadory HAVEX-auto. Letošními hosty byl ambasador Petr Pilát, který je v současnosti jedničkou ve free style motokrosu. Se svými fanoušky se nejen setkával v jeho stánku, kde jim podepisoval karty a ochotně se s nimi nechával fotografovat. Fanoušci si také mohli poslechnout rozhovor s ním a samozřejmě předvedl i různé skoky na rampě, kterou si s sebou přivezl. Jen pro zajímavost, rampa měla rozteč 23 metrů, takže se při skocích pohyboval ve výšce nad 12 metrů!

Dalším ambasadorem byl Václav Fejfar, autokrosová legenda, kterou mnoho fanoušků autokrosu mohlo vidět vítězit na různých tratích po celé Evropě. Sem přijel s jezdcem Petrem Šimurdou, jenž jezdí v jeho týmu.

Posledním přítomným ambasadorem byl Ondra Klymčiw, který letos dovedl jako první jezdec vůz značky ŠKODA až do cíle Rally Dakar 2021. Ondra však s sebou neměl svoji dakarskou Škodovku, protože ta prochází poslední fází přípravy na příští Dakar. Mohli jste si poslechnout rozhovor nebo si s ním popovídat. A samozřejmě se s ním vyfotit.

Diváci ještě mohli shlédnout exhibici Hynka Maštalíře, jezdce Supermoto. Tento mladý jezdec jezdí od roku 2017 a již má za sebou řadu vítězství a umístění na pódiu.

Organizátoři však nezapomněli ani na doprovod dospělých, tedy na děti. O jejich zábavu se staral klaun Cucíno nebo si mohly vyzkoušet různé soutěže, projít bludiště, honit velké bublifukové bubliny. A aby nebylo takové ticho, protože dnešní motory jsou tiché, i když nejsou elektrické, tak jsme se mohli zaposlouchat do vystoupení kapely VzHáčka.

Na Zážitkobraní pod Bezdězem se přišlo podívat mnoho návštěvníků a určitě se nikdo z nich nenudil!

Související obrázky: