Lidé mají různé zájmy a koníčky. Ani fotografové nejsou výjimky. Člověk občas musí dělat i něco jiného. Martin onehdá zkoušel bungee jumping, no a tentokrát byla zase Hana na další zkušené u kuchaře. A jak se říká, proč chodit ke kováříčkovi, když vás pozve přímo kovář… V současné kuchyni mezi to nej u nás určitě patří i z televize dobře známý Přemek Forejt.

Ty jsi Přemka Forejta znala již před tímto vařením?

Tak Přemka zná asi každý, hlavně z TV. Já jsem ho ale jednou náhodně potkala v ZOO ve Dvoře Králové nad Labem. A to bych nebyla já, abych toho nevyužila 🙂 . Prostě jsem ho oslovila. Je to velice příjemný člověk, tak jsme si udělali společnou fotku na památku a popřáli hezký zbytek dne. No, a nakonec jsme se po pár měsících sešli znovu, tentokrát u vaření 😀 .

Na poslední chvíli jsi měla trému, ale pak jsem koukal, že si tě Přemek vzal vedle sebe…

Jistě, tak já jsem známá svou trémou vždy a všude. Ale jakmile to začne, tréma zmizí a je to dobré a pak si užívám. A být v kuchyni hned vedle Přemka? Proč ne, to je přece to nejlepší být hned u zdroje a mít vše z první ruky…

A co jste vůbec vařili?

Bylo to celé jarní menu, tedy předkrm, hlavní chod a ani desert nechyběl.

Jako předkrm jsme připravovali mořského vlka, yuzu holandskou omáčku a vše ozdobené quinoa. Hlavním chodem byla kuřecí roláda s foie gras, cibulkami a žampiony. No a na závěr jako desert jogurtová panna cotta s poširovanou rebarborou a sorbetem zasypané granolou.

Takže vlastně celé jídlo. Předpokládám, že co jste si uvařili jste si i snědli. Jaké to bylo?

Ano, ano co si navaříš, to si taky sníš – ideální ne? A navíc ke každému chodu dobré vínko nebo káva. Jídlo mi moc chutnalo. A vůbec po celou dobu panovala skvělá atmosféra a pohoda. Dozvěděla jsem se a naučila spoustu nových věcí.

Koukal jsem, že jste pokrmy na talíři i hezky servírovali a upravovali, takže jídlo vypadalo i zajímavě… Bylo vaření zajímavé?

Určitě bylo, alespoň pro mne! Vařilo se z ne zrovna běžných surovin, ze kterých si doma člověk neuvaří, protože při jejich ceně a někdy i problémovým sháněním si jeden rozmyslí, jestli to koupit a pak to třeba i zkazit. Tady si to ale lze vyzkoušet s mnohem nižším rizikem neúspěchu, a navíc i zjistím, jak to má správně chutnat.

A co teď – budeš vařit nebo jezdit fotit po závodech nebo to dokonce zkombinuješ?

Uvidíme 🙂 . Baví mě obojí, takže to budu zkoušet kombinovat. I když ne na všech závodech to je možné.

Nakonec jsem se ještě zeptal Přemka Forejta, jestli se Hana snažila?

Jo, je fakt dobrá! Dneska například poprvé filetovala rybu – mořského vlka – a velmi dobře! Nechtělo se mi věřit, že filetovala poprvé…“, pochválil ji.

Jen je škoda, že na závodech toho moc neuvaří… Obvykle tam nemáme kuchyň…

Související obrázky: