Po dvou letech covidových odkladů poslední květnový víkend 28. a 29.  května 2022 probíhá v pražském výstavišti v Holešovicích již 7. ročník výstavy Legendy. Letos je hlavním tématem Italská vášeň, tedy významná skupina vystavených exponátů, která je zde k vidění, tvoří vozy značek Alfa Romeo, Ferrari také samozřejmě nemůže chybět, Fiat, Lamborgini i Maserati.

Legendy jsou největší motoristickou show, kterou můžete v České republice vidět. Kromě italských značek zde najdete automobily z jiných světových zemí. Letos poprvé jsou k vidění i neméně slavné motocyklové značky. Zároveň se zde prezentují i různé kluby spojené s motorismem či přímo s motoristickým sportem. A vzhledem k současným trendům nechybí ani elektromobily a obytné vozy. A někteří vystavovatelé pořádají pro své příznivce i exhibiční jízdy.

Celkem zde vystavuje více než 150 vystavovatelů s více než tisíci vozidly. Výstavní plocha je rozdělena do několika tematických částí. Nejzajímavější pro návštěvníky je pavilon Rychlosti, kde najdete závodní vozy a supersporty. Monopost formule 1, samozřejmě Ferrari, je ale umístěn v jiném pavilonu. V pavilonu Elegance můžete obdivovat ladné a elegantní tvary padesáti vybraných vozidel a motocyklů. Moderní pokrokové technologie deroucí se do popředí je možno shlédnout v pavilonu Technologie. Pro některé děti i mnoho dospělých je zajímavý zase pavilon Zábavy, což je takový veliký nejen dětský svět se simulátory, autodráhami, RC modely a ještě dalšími atrakcemi.

No a ještě mnoho dalšího je vystaveno na volné ploše. Prostě auta všude kolem!

Mezi tím vším se neztratili ani dakarští závodníci. Letos zde jsou Ondřej Klymčiv, Martin Macík, Tomáš Ouředníček a Josef Macháček. Asi největší expozici přitom má sedlčanský tým BigShock racing.

Související obrázky: