Tým ULTIMATEDAKAR dosud nechyběl ani na jednom ročníku automobilových slavností Legendy, a tak nemohl chybět ani letos. Společně s partnery připravil rozsáhlou expozici s ukázkou dakarské techniky i autokrosovou buginou Yamaha nejmladšího jezdce týmu. Tedy juniorbuggy Matěje Ouředníčka, syna pilota týmu Ultimate Dakar Racing Tomáše Ouředníčka.

Nejvíce obležena byla týmová expozice v sobotu 28. května, kdy podle odhadů organizátorů si přišlo výstavu prohlédnou přes 25 tisíc návštěvníků! Bylo totiž příjemné teplo a kapoty automobilů ve venkovní expozici se barevně blýskaly a přitahovaly k sobě pohledy návštěvníků. V deštivé neděli sice přišlo méně návštěvníků, ale tím se zase vytvořil prostor pro klidnější prohlídku výstavy. A také bylo více času, aby si s fanoušky popovídal, podepsal jim stovky plakátů a také se s nimi mnohokrát vyfotografoval.

Znalci týmu se chtěli pozdravit i s navigátorem Davidem Křípalem, který ale v téže době předával ocenění v soutěži mladých mechaniků v Bratislavě, takže zde být letos nemohl.

Během víkendu byl Tomáš Ouředníček také několikrát hostem SPEED pódia a odpoledne také na podiu Garáž.cz, kde posluchače nechal nahlédnout do plánů na nejbližší období. K pódiu přijel dakarským speciálem kategorie T2 Toyota Landcruiser 120, takže posluchači měli zážitek nejen sluchový.

Obzvláště mladší návštěvníky zaujala Matějova juniorbuggy, protože si do ní mohli i sednout! Někteří rodiče se také zajímali o to, jak s autokrosem začít. Řada dalších návštěvníků si zase vyzkoušela jak se sedí, a hlavně jak se nastupuje, do dakarského speciálu Toyota Landcruiser 120. Další, a to nejen dětské návštěvníky, spíše zaujal nejmenší týmový závodní vůz Traxxas Slash ULTIMATE 4×4, což je RC model v týmových barvách a v měřítku 1 : 10.

No a s čím pojede tým Ultimate Dakar Racing na příští Dakar? To se dozvíte v létě!

A na závěr ještě otázka pro Tomáše Ouředníčka – jak hodnotíš vaši účast na Legendách?

Úžasnou přátelskou atmosféru jsme si vychutnali naplno. Nic nemůže nahradit osobní setkání s partnery i fanoušky a opravdu nás slavnost nabila energií do další práce!

Související obrázky: