Máme tady konec prázdnin a s prvním zářijovým víkendem, tedy 2. až 4. září 2022, opět přichází Baja Poland. A podobně jako v předchozích ročnících, i tentokrát zde jede několik českých posádek.

V kategorii T1.1 je to se startovním číslem 205 Miroslav Zapletal a Marek Sýkora s Hummerem H3 Evo. Ve stejné kategorii jede s číslem 209 ještě František Brutovský s Petrem Hauptmannem s Fordem F-150 Evo.

Miroslav Zapletal se mezi vítěznými jezdci předchozích ročníků objevil již celkem třikrát. Poprvé v roce 2009 kdy se spolujezdcem Zdeňkem Úlehlou dojeli s vozem Mitsubishi Pajero na třetím místě. Před nimi na druhém místě se tehdy umístila posádka Zdeněk Pořízek a Marek Sýkora (Slovensko) na BMW X5. V roce 2012 a 2013 jel Miroslav Zapletal s Maciejem Mortonem (Polsko) a oba roky jeli s Hummerem H3 Evo. Přitom v roce 2012 dojeli na druhém místě a o rok později na místě třetím. Uvidíme, jak se Mirkovi Zapletalovi bude dařit letos se současným, ale již dlouholetým, navigátorem Markem Sýkorou ze Slovenska.

Mezi kamiony v kategorii T5 měla jet s číslem 619 posádka Jaroslav a Michal Valtrovi s Radimem Kaplánkem. Tak to alespoň bylo uvedeno v původní startovní listině, ale do závodu se nakonec s číslem 621 zapojil jeden vůz TATRA od Buggyry, ovšem řídí ho Jaroslav Valtr a posádku doplnil Jaroslav Miskolci a Tomáš Sikola. Proto nutně došlo i ke změně v týmu Valtr Racing a jejich Iveco řídí Michal Valtr a doplňují ho René Kilián a Radim Kaplánek.

Ještě zde měl jet se startovním číslem 620 Fesh Fesh Team s Tatrou Jamal a litevskou posádkou, avšak vzhledem k technické závadě, již do závodu nenastoupili.

Páteční etapa měla mít 7,50 km, ale nakonec měla jen 5,83 km. Bohužel i další informace od organizátorů jsou v podobném stylu.

Dnes jen pár fotografií. Hlavní závodní den s nejdelšími etapami bude zítra.

Související obrázky: