Kromě toho, že se o víkendu jel poslední závod Radeč Cupu v Nové Pace, o němž píšeme jinde, jsme také byli v neděli 9. října 2022 hosty týmu MING Racing Sports na jeho testování na autokrosové trati v Dolním Bousově.

MING Racing Team zde měl testovací víkend, při kterém brázdily místní trať týmové vozy Ford F150 Evo, Land Rover Freelander Rally TH, hned dva Can-Am Maverick X3 Turbo a Havel Buggy Honda RB160. A samozřejmě ani kamion se zabezpečením nemohl chybět. A když tu byla auta, nemohly chybět ani jejich posádky. Takže tu byl František Brutovský a Petr Hauptmann z Fordu a Igor Furugláš s Františkem Macháčkem pro Land Rover. Nejmenší buginu řídil Adrian Furugláš.

Posádky vesele testovaly, protože Ford dostal po závadě na Baje Poland nový motor a Land Rover je po celkovém repasu motoru i turba. A protože technika, až na pár drobností, fungovala jak měla, byla to taková klidná a pohodová neděle. Dokonce zbyl i čas si s jezdci popovídat. Ale to si necháme na příště.

V neděli bylo krásné slunečné počasí s blankytně modrou oblohou, ale na jílovité dolnobousovské trati bylo i několik blátivých míst a jedna větší louže. Sice se jí jezdci snažili vyhýbat, protože místní jíl vleze a přilepí se všude, a pak se mu navíc nechce moc dolů, ale i tak ji pro nás párkrát projeli. Nejmenší bugina spolu s Adriánem řádila hlavně v depu, protože bahnité úseky trati pro ni byly sjízdné jen velmi obtížně.

A přestože byla neděle, i tak se za jezdci přijelo podívat pár fanoušků. A někteří se i svezli!

Související obrázky: