Na sobotní odpoledne 18. února 2023 pro nás fanoušky připravili Klymčiwovi Den otevřených dveří v Řečanech nad Labem. Již od 13 hodin bylo možné si prohlédnout v prostorech hlavního partnera Stavební keramiky vystavenou dakarskou techniku včetně kamionu, ve kterém má na závodech tým Klymciw Racing své zázemí. Samozřejmě nemohla chybět ani ona dnes tak známá dakarská Škodovka!

Kromě nich Ondra vystavoval i své motocykly, včetně dakarského speciálu z roku 2016. A v přilehlých firemních prostorách bylo možné zakoupit nejen týmový merch, ale i dakarskou kávu a drobné občerstvení. A když se přiblížil podvečer, většina fanoušků se přesunula do nedaleké prodejny hlavního sponzora, kde proběhla beseda s Ondrou a v druhé části se k němu ještě přidal i loňský navigátor Tomáš Böhm.

Ondra vyprávěl o minulém Dakaru a oba s Tomášem odpovídali na mnoho zvídavých otázek z publika. Odpovědi na jednu otázku, která však zajímala mnoho příchozích, se Ondra vyhýbal. Nejspíše dokážete odhadnout, že šlo o otázku na příští Dakar: „Muselo by se postavit nové auto, protože tahle Škodovka má již po třech Dakarech dost!“

Nezodpovězenou otázkou tak zůstává i ve které kategorii bychom ho mohli příští rok vidět. Bude to opět Classic nebo že by zkusil SSV? Těžko říci. Plány týmu zatím zůstávají zahaleny rouškou tajemství. Všichni fanoušci však věří, že Ondru uvidíme i na příštím Dakaru. A protože to bude jeho desátý Dakar, vstoupí Ondra mezi dakarské legendy.

Na závěr si udělali Ondra i Tomáš čas, aby se se zájemci vyfotografovali a podepsali jim podpisové karty. Jedné z fanynek Ondra ke své fotografii do fotoknihy napsal: „Příště znovu a lépe!“ Prý to nepatřilo k příštímu Dakaru, ale ke spolujízdě v Kosicích, kde ji svezl. Tak uvidíme, jestli ji tam Ondra příště sveze „znovu a lépe“… Nebo, že by to přeci jenom patřilo Dakaru?

Související obrázky: