…na ukázání pozice, na které letos její posádka dojela v kategorii H0 Dakar Classic!

Poprvé jsme ji na Dakaru viděli v roce 2018. Tehdy odstartovala jako první Češka do této nejtěžší rallye světa na čtyřkolce Yamaha Raptor 700. A také jej jako první česká žena dokončila! A to na třetím místě mezi ženami a 26. místě celkově ve čtyřkolkách. O rok později se na Dakaru objevila po boku Daniela Zelenky v kategorii SSV a s Can-Am Maverick dojeli na 20. místě. V tomto roce také obdržela Zlatý volant – Cenu Elišky Junkové. Po dvouleté dakarské pauze se objevila opět na Dakaru 2022 a to se Suzuki Samurai v kategorii Dakar Classic, který připravila v rámci projektu Z kopřiv na Dakar.

Ve stejné kategorii se objevila na Dakaru i letos. Tentokrát dojeli se spolujezdcem Jiřím Kopřivou ze 187 startujícími na celkově 52. místě a na 3. místě v kategorii H0, což jsou vozy s nízkoobjemovými motory. Druhý týmový vůz s dakarskými nováčky Ondřejem Martincem a Gabrielem Žúborem dojel s Toyotou Land Cruiser 90 na 37. místě a tím se stal nejlepší českou posádkou mezi klasiky v letošním ročníku Dakaru.

Účast týmu Czech samurai byla letos spjata s projektem Mechanic Academy a se SŠTŘ Nový Bydžov. Možná i proto první dakarská beseda po Dakaru 2023 se uskutečnila v Jiráskově divadle v Novém Bydžově. Hlediště se zaplnilo mladými lidmi studujících střední školy. Naproti nim se na jeviště posadili Ollie Roučková a Ondra Martinec a za SŠTŘ ředitel školy Mgr. Vladimír Blažej a dva „školní“ přímí účastníci závodu student Filip Bajor a učitel Tomáš Hovorka.

Mezi promítáním videí ze závodu nám vyprávěli své zážitky a příhody i ze zákulisí rallye. Chcete vědět o čem vyprávěli? Přijďte na některou z dalších besed. Třeba hned na tu čtvrteční v Chlumci nad Cidlinou!

Související obrázky: