Od pátečního odpoledne 21. dubna 2023 se na autokrosovém závodišti v Humpolci začali sjíždět závodníci nejen z České republiky, ale i z Holandska, Itálie, Maďarska, Německa, Rakouska, Slovenska a Slovinska. Tedy sjeli se zde závodníci z osmi Evropských států, aby zde absolvovali první závod této sezóny. Závod se jede jako Mistrovství České republiky, Mistrovství zóny střední Evropy, Česká Trofej a MASCOM Cup. Mezi přihlášenými nechybí ani legendární Jaroslav Hošek, který zde zahájil svoji již padesátou závodní sezónu!

Organizátoři z místního autoklubu AMK Humpolec udělali pro přípravu trati i zázemí maximum. Bohužel jim v tom nebylo vůbec nápomocno počasí. I přesto dokázali trať připravit, a dokonce vybudovali i nové stupně vítězů! Ale provedli i další úpravy. Třeba zvýšili kapacitu depa a rozšířili výjezdy z něho.

A že závodníci mají o závod na místní trati zájem dokazuje i počet přihlášených jezdců – plných 150! Například v nejsledovanější divizi SuperBuggy přijelo 20 jezdců!

A protože toto byl první oficiální závod sezóny bylo to vidět i na jízdách závodníků. Dokonce již při tréninku jsme viděli několikrát boudu. Kolizí bylo tolik, že došlo ke zdržení sobotního programu, který byl nakonec zakončen nedlouho před západem slunce. A to ještě druhé rozjížďky byly odloženy na neděli. A když jsme u toho slunce, tak dnešní počasí se opravdu povedlo! Po dlouhých deštích přišlo konečně slunce.

Takže se máme zítra na co těšit!

Související obrázky: