Je pondělí a humpoleckou autokrosovou trať opět zkrápí déšť. Musím říci, že jsme měli fakt kliku. V sobotu bylo pěkně celý den a v neděli bylo sice podmrakem s občasným mrholením a drobným deštěm, ale v porovnání s tím, jak je v Humpolci dnes i jak bylo před víkendem, mohlo být podstatně hůř. Nejhorší počasí vyšlo při finálové jízdě na ty nejmenší v RacerBuggy 160, ale i přes množství smyků se všichni dostali do cíle. I když všichni neodjeli plný počet kol.

Dramatická byla i poslední jízda dne, tedy finálová jízda divize SuperBuggy. Nejlépe odstartoval Vojtěch Vaculík před Petrem Nikodémem. Petr na Vojtu po celých sedm kol vytrvale dotíral, ale Vojta ho před sebe stejně nepustil… A tak se v prvním závodě postavil na stupeň nejvyšší.

Ale drama se odehrávalo i dalších finálových jízdách. Třeba finálová jízda divize TouringAutocross se rozjížděla na čtyřikrát. Nejprve předčasný start, potom bouda Petra Šimurdy, další bouda slovenského jezdce Bruno Beckerta a teprve napočtvrté se podařilo jízdu dojet. Nebo ve finálové jízdě JuniorBuggy se tři jezdci z čela závodu, do té doby jedoucí na druhém až čtvrtém místě, nalepeni na sobě vehnali vedle sebe do zatáčky u kontrolního stanoviště 5, ale tam se nevešli… Příležitosti okamžitě využili za nimi jedoucí Eliška Plná a Martin Kolomý jr., kteří si svoji šanci udrželi a tak se dostali na stupně vítězů. Velkou smůli měl Tomáš Sulek, který s přehledem vyhrál dvě ze tří rozjížděk, avšak ve finále skončil s technickými problémy již ve třetím kole.

První letošní mistrovský závod je za námi a patří za něj dík hlavně organizátorům, kteří v těžkých deštivých podmínkách vše stihli připravit!

Související obrázky: