Na Legendách 2023 jsme byli svědky, v pátek spolu s pozvanými novináři a znovu v sobotu již s fanoušky Rally Dakar, historické události týmu z Velkého Meziříčí Ultimate Dakar Racing, který představil svůj nový vůz, kterým je nejnovější dakarský tovární speciál Toyota GR DKR Hilux T1+.

Motoristická slavnost Legendy 2023 se tak stala prvním místem v České republice, kde byl tento úspěšný vůz představen. Tomáš Ouředníček spolu s navigátorem Davidem Křípalem budou od nynějška závodit v barvách nového týmu Toyota Gazoo Racing Czech!

A protože ne všichni fanoušci se sem na pražské výstaviště měli možnost podívat, tak další možnost budou mít možná i v Pilníkově u Trutnova již 17. června 2023 (vstupenky v předprodeji nehledejte, protože vstupné se nevybírá 🙂 ).

Toyota GR DKR Hilux T1+ je již trojnásobným absolutním vítězem nejtěžšího motoristického podniku planety a čeští fandové tak získají možnost vůbec poprvé vidět „naživo“, a třeba si i sáhnout, na tento špičkový vůz s ambicemi na další čelní umístění. Vždyť v roce 2023 byly hned čtyři vozy Toyota Hilux T1+ v první pětce!

Samozřejmě, že i tento vůz se během let vyvíjí a například známý katarský jezdec Nasser Al-Attiyah pětinásobný vítěz Dakaru o něm řekl: „Tento vůz mě nepřestává ohromovat! Dokonce mne až překvapuje, jak náročný terén dokážeme s jeho většími koly zvládat. Motor poskytuje vynikající výkon i točivý moment.“

Vůz GR DKR Hilux T1+ poprvé na Dakaru představil tým Toyota GAZOO Racing v roce 2022. Vůz je poháněn motorem V300 se dvěma turbodmychadly o obsahu 5,6 litrů, převzatým z nejnovější Toyoty Land Cruiser 1 GR Sport o výkonu 298 kW a točivým momentem 660 Nm. Hmotnost vozu je na předpisy FIA povoleném minimu 2 000 kg. Kola mají průměr 17″ a pneumatiky 37″. Zdvih je 350 mm.

Toyota Gazoo Racing Czech

Tomáš Ouředníček, pilot, který s tímto vozem bude jezdit k tomu řekl: „Jsem nesmírně šťastný. Dostat se do továrního vozu je snem každého jezdce“. A dodal: „To, že budeme mít šanci hrdě reprezentovat Českou republiku a bojovat o co nejlepší výsledky ve světové konkurenci, je pro nás velká čest a současně závazek“.

Související obrázky: