V pátek děti dostaly ve školách vysvědčení a hned o navazujícím víkendu 1. a 2. července 2023 se jede Mistrovství Evropy v autokrosu v Nové Pace. Mezi jezdci je i mnoho těch, kteří si v pátek vyzvedli vysvědčení a hned potom vyrazili na závody do Štikovské rokle. Jedou hned v několika kategoriích. Nejenom v Junior Buggy.

Do letošního v pořadí pátého závodu letošního ME se přihlásilo přes sto závodníků ze dvanácti zemí, aby spolu soupeřili ve třech divizích, které jsou součástí mistrovství Evropy, tedy v Super Buggy, Buggy 1600 a Junior Buggy, a ještě ve dvou dalších neevropských, ale přesto oblíbených divizích – Touring Autocross a Kartcross.

Naši jezdci si v letošním šampionátu doposud vedou velmi dobře. Zatím totiž drží první místa ve všech třech mistrovských divizích. V Super Buggy je na prvním místě Petr Nikodém, v Buggy 1600 Jakub Novotný a v Junior Buggy Arnošt Florián.

V sobotu se odjely dva měřené tréninky a první rozjížďky. Naši jezdci se v nich rozhodně neztratili, tak uvidíme, jak to bude vypadat zítra!

Související obrázky: