Dnešním dnem již naplno odstartovala Baja Poland Columna Medica, které se již tradičně mnoho let účastníme. Jako každoročně, i letos zde máme české zastoupení a to hned v několika kategoriích. 

V kategorii T1.1, tedy auta starší specifikace – František Brutovský s Petrem Hauptmannem s vozem Ford F-150 Evo – startovní číslo 208. S o něco novější technikou se zde měl objevit i Miroslav Zapletal, jemu bohužel letošní účast nevyšla.

Nejvíce zmiňované jméno v bivaku je Krzysztof Hołowczyc, který tento závod vyhrál již osmkrát. Letos sem přijel v novém vozu Mini v kategorii T1.1+. Vyhraje tedy letos již po deváté?

V další kategorii, a to sice T5 – kamiony, máme hned dvě posádky. Jak je od začátku jasné, největší souboje budou probíhat právě mezi nimi. První z nich je posádka Michal Valtr, Radim Kaplánek a Jaroslav Miškolci, startují s vozem Iveco Powerstar Torpedo a jejich startovní číslo je 612. Hned za nimi dnes bude startovat posádka Martina Macíka, kde se oproti normálu posádka maličko změnila. Martina bude tentokrát navigovat známý motocyklista David Pabiška, mechanik je jako vždy David Švanda. Tato posádka s číslem 614 má k dispozici také Iveco Powerstar, nicméně už pár let si každý tým kamion vyvíjí sám. Připomeňme, že Iveco, které šoféruje M. Valtr je z garáží MM Technology. 

Na programu dnešního dne byl ráno od 9 hodin Shakedown, ten končil ve 12 hodin. Jezdilo se nedaleko Štětína u vesnice Wołczkowo, kde se mimo jiné pojede i v neděli. To ještě nebylo povinné, a tak se nezúčastnili všichni.

Kde už jsme ale viděli všechny závodníky, byl prolog, který startoval 16:00 a zahájily ho motorky. Ten měřil 5,8 kilometrů. Prolog se jel za Štětínskou Netto arénou ve vojenském prostoru.  Nejrychlejší čas byl 5 minut 24 vteřin. Na kompletní výsledky se můžete podívat ZDE.

Zítra Baja Poland Columna Medica pokračuje v Drawsku Pomorskie.

Související obrázky: