Závod pokračuje asi sto kilometrů od Štětína, vzdáleném vojenském polygonu Drawsko Pomorskie, kde dnes závodníci mají i provizorní bivak. Tudíž tu stráví celý den. 

Jedou se zde dvě rychlostní zkoušky. Vlastně je to jedna trasa o délce 160 kilometrů a závodníci ji absolvují dvakrát.

Jak již včera prolog nastínil, trasa je převážně písčitého charakteru. Zhruba před polovinou tratě na závodníky čekal přejezd přes místní potok jménem Drawska. Je překvapivé sledovat, jak každý ze závodníků pojme průjezd brodem po svém. Místy na trati také na závodníky čekaly menší, či větší louže.

Byl to dnes velmi smutný den pro české závodníky. 

První etapu měl skvěle rozjetou i František Brutovský z MING Racing Sports. Ten bohužel, ale cílem neprojel. V písčité oblasti nešťastně havaroval a šel na střechu. Hlavní ovšem je, že celá posádka je v pořádku. Nyní čekají na rozhodnutí komisařů, kteří zkoumají, zdali může auto pokračovat další den v závodě. Doufáme tedy, že je ještě zítra uvidíme na trati!

Další, kdo okusil hořkost motorsportu je Martin Macík se svojí posádkou. První etapu dnešního dne dojeli na druhém místě v kategorii, hned za Michalem Valterem. Tým MM Technology se do druhé etapy vydal se záměrem dohnat ztrátu a navíc k tomu se posunout na první místo v kategorii a zkusit získat nějaký náskok na zítřejší závěrečné etapy kolem Štětina. První polovinu druhé etapy měla posádka, dle jejich slov, perfektně rozjetou. V neutralizaci posádka zjistila, že jí uniká olej, který našli na zadní nápravě. Nejdříve byla snaha etapu dojet, nicméně začalo hrozit, že závodní speciál začne hořet od brzdy, které mají až několik stovek stupňů. Proto byli nuceni odstoupit. Ti mají to štěstí, že se zítra mohou postavit na start posledních etap Columna Medica Baja Poland. Pokud tedy dokáží vše opravit. 

Poslední česká posádka je na tom nejlépe. Posádka Michala Valtra nejen dnes jela bezchybně. Proto jim patří první místo v kategorií s celkem bezpečnou rezervou přes tři hodiny na druhého M. Macíka. Celkově jsou na 11. místě. 

Podrobné výsledky ostatních účastníků si můžete opět prohlédnout ZDE.

Místní polský souboj mezi Krzysztofem Hołowczycem a Michałem Małuszyński vychází lépe pro prvního zmiňovaného. V každé dnešní etapě nadělil druhému zmiňovanému kolem čtyř minut. Po dnešním dnu je celkově na první místě jak v kategorii tak celkově a to o 8 minut 41 vteřin. 

Zítra závod pokračuje opět kolem Štětina v místech, kde se v pátek jel shakedown a prolog. 

Columna Medica Baja Poland 2023 - Den druhý

Související obrázky: