V neděli 13. srpna 2023 se začalo jezdit již od 7:30 hodin. Nejprve byly dojety druhé rozjížďky ze soboty. Po nich následovaly samozřejmě třetí rozjížďky a semifinálové a finálové jízdy. Finálové jízdy byly letos přenášeny Českou televizí přímým přenosem. Byl to již letošní druhý přímý přenos. Tentokrát byl spolukomentátorem Boris Vaculík a bylo vidět, že se v autokrosu opravdu vyzná. Koneckonců oba jeho synové autokros jezdí. A nutno říci, že velice dobře!

Martin Vaculík jezdí Buggy 1600 a zde na Homolce si dojel pro vítězství před Jakubem Novotným a Jiřím Rezkem. Bohužel Vojtěch Vaculík v divizi Super Buggy po kolizi nedojel.

Divizi Super Buggy vyhrál Němec Bernd Stubbe před maďarským jezdcem Richardem Tóthem a třetí skončil náš Vít Nosálek. Petr Nikodém dokončil na pátém místě, kdy poslední kolo čekal před cílovou čárou až ji protne vítěz. Po tomto závodě je rozdíl mezi prvním Petrem Nikodémem a druhým Vojtou Vaculíkem 10 bodů, takže Petr Nikodém odskočil od Vojty Vaculíka o osm bodů, protože před závodem byl mezi nimi rozdíl bodů dvou. Takže boj o titul bude pokračovat minimálně v dalším závodě v Dolním Bousově.

Související obrázky: