Po včerejším dni stráveném na vojenském polygonu na závodníky čekaly dvě etapy v okolí Štětina. Obdobně jako tomu bylo včera, i dnes to byla jedna trať, která se jela dvakrát. S rozdílem, že místo včerejších 320 km celkově se dnes jede celkem 61,40 km. Každá z etap tedy měřila 30,70 km. Nejrychlejší z nich, kdo jiný než Krzysztof Hołowczyc, ji projel za necelých dvacet minut! Další závodníci na něho ztráceli přes půl minuty a více. Celkově si závodníci poměřili své síly na 387,2 měřených kilometrech. Když bychom počítali i přejezdové kilometry mezi etapy, jejichž součet by byl 666,6 km. Do soutěže se zapojilo celkem 64 posádek v autech a 16 závodníků na čtyřkolkách a motocyklech. Celkem se na startovních listinách objevila jména 147 účastníků.

Dobrá zpráva pro české fanoušky zajisté je, že tým MING Racing Sports zvládl opravit svůj vůz a posádka Františka Brutovského s Petrem Hauptmannem dnes mohla pokračovat. 

Rovněž i posádka Martina Macíka vyřešila problém s unikajícím olejem a vyrazila do posledního závodního dne.

Nejlepším Čechem na letošní Baje byl Michal Valtr se svou posádkou. Dokázali překonat všechny nástrahy a zdárně dokončili všechny etapy.  Není tedy divu, že suverénně vyhráli ve své třídě první místo, ze kterého měla posádka obrovskou radost. Gratulujeme!

Krzysztof Hołowczyc a Łukasz Kurzeja dominovali ve všech pěti rychlostních zkouškách a stali se tak celkovými vítězi. Krzysztof Hołowczyc zde vyhrál již po deváté.

Na kompletní výsledky i jednotlivých etap se můžete podívat ZDE.

Columna Medica Baja Poland 2023 - Den třetí

Související obrázky: