Dakar 2024 se rychle blíží a týmy začínají představovat techniku, se kterou ho pojedou. Tentokrát jsme se byli podívat v Milovicích, kde se připravoval tým Czech Samurais na Dakar Classic 2024. Hybnou silou týmu je Ollie Roučková.

Ollii jsme poprvé viděli na Dakaru 2018 na čtyřkolce Yamaha Raptor 700, se kterou se stala i první českou ženou, která Dakar dokončila. A to na třetím místě mezi ženami a celkově ve čtyřkolkách na 26. místě. O rok později do závodu vyjela po boku Daniela Zelenky v kategorii SSV a s Can-Am Maverick dojeli na 20. místě. V tomto roce také obdržela Zlatý volant – Cenu Elišky Junkové. Potom dva roky pauza, aby se opět objevila na Dakaru 2022 a to se Suzuki Samurai v kategorii Dakar Classic. Ve stejné kategorii se objevila i na letošním Dakaru. Tentokrát dojeli se spolujezdcem Jiřím Kopřivou ze 187 startujícími na celkově 52. místě a na 3. místě v kategorii H0, což jsou vozy s nízkoobjemovými motory. Druhý týmový vůz s dakarskými nováčky Ondřejem Martincem a Gabrielem Žúborem dojel s Toyotou Land Cruiser 90 na 37. místě a tím se stal nejlepší českou posádkou mezi klasiky v letošním ročníku Dakaru.

Příští ročník zůstane Suzuki Samurai doma a Ollie vyrazí v jednom voze spolu s Ondřejem Martincem. Bude jím osvědčená Toyota Land Cruiser.

Czech Samurais bude pro Dakar Classic 2024 dělat i podporu první ryze dámské posádce ve strakaté kachně – Citroen 2CV.

V Milovicích jsme strávili dost času i na to, abychom si s dakaráky popovídali. Na rozhovorech se ale zatím ještě pracuje.

Související obrázky: