Všechny týmy se již chystají na Dakar 2024, vždyť již za pár týdnů popáté vyplouvá loď s auty do Saudské Arábie.

Dakar Classic 2024 bude pro klasiky již čtvrtý a bude startovat 5. ledna v AlUla. Po jízdě po silnicích i přes duny ujedou závodníci 7 366 km, z čehož bude 3 586 km měřených úseků, aby po čtrnácti dnech dojeli na břeh Rudého moře do města Yanbu.

Tento Dakar pojede tým Czech Samurais již potřetí v řadě za sebou v kategorii Classic. Tentokrát bude Ollie Roučková navigovat našeho loni nejúspěšnějšího jezdce této kategorie Ondřeje Martince v Toyotě Land Cruiser 90. Kromě nich pojede v týmu Czech Samurais i ryze dámská posádka ve slavném Citroënu 2CV Barbora Holická s Lucií Engovou.  Nakonec s nimi pojede ještě třetí vůz, jehož řidičem bude Jan Vinš s navigátorem Tomášem Hovorkou.

Tým v prostorách dílen SŠTŘ ukázal svoji závodní techniku i doprovodné týmové zázemí. V rámci tiskové konference se posádky představily a nastínily plány a vize na Dakar. Ondra oznámil: „Když nebudeme mít defekt, chceme být s Ollie do 20. místa.“ Ovšem Ollie by chtěla dojet do 10. místa. Tak uvidíme, kdo bude blíž…

V rámci tiskové konference ředitel školy Mgr. Vladimír Blažej představil i projekt Mechanic academy, který začal v loňském roce a v rámci kterého i letos SŠTŘ v Novém Bydžově spolupracuje s týmem Czech Samurais. Také tohoto Dakaru se zúčastní jeden z mladých nadějných studentů technického oboru této školy. Tentokrát jím je Jan Pavlík.

Tým je nyní již stoprocentně na rallye připraven a zbývá jim dobalit jen osobní věcí. Letos si s sebou všichni přibalí i pláštěnky, avšak doufají, že je nebudou potřebovat.

Související obrázky: