V sobotu 4. listopadu jsme navštívili dvě rychlostní zkoušky již třináctého ročníku Rallye Berounka Revival. Tentokrát se jela pouze jeden den, ale organizátoři slibují, že další ročník bude opět dvoudenní, kdy jsou oba závodní dny propojeny neméně oblíbenou společenskou částí.

Tato přehlídka automobilové techniky byla odstartována v radotínském učilišti.  V Parc Fermé si tak ještě před vyjetím na trať mohli nádherné historické vozy fanoušci prohlédnout. Mezi nimi byly i dvě Porsche 911, závodní verze BMW i Mercedes Benz, Audi Quattro, Saab, různé typy Fordů i Toyoty. Mezi nimi se neztratily ani Škodovky, kterých zde bylo několik od MB 1000 až po 130LR/B. Dokonce se na startu objevilo několik Trabantů a Wartburgů z bývalé NDR. Ale nechyběly ani Lady a polský dvoulitrový Polonez. V závodních posádkách se objevilo několik žen, ale tři posádky jely jako ryze ženské.

Letošní trasa závodu nejprve dovedla závodníky z Radotína do známé Sedlčanské kotliny. Poté dlouhým přejezdem dojeli závodníci na plochodrážní stadion ve Slaném a dále pak na letiště v Panenském Týnci, kde byla, kromě jedné zatáčky – šikany, ryze asfaltová trať. Všechny rychlostní zkoušky se jely dvakrát.

Ale do celkového výsledku se v této rallye nepočítají jen výsledky z rychlostních zkoušek, ale i včasný průjezd časovými kontrolami, překročení povolené rychlosti na tajných radarových kontrolách.

Letos se o zpestření průběhu závodu některým posádkám postarali i bdělí občané v jedné, raději nejmenované, obci, kteří na silnici pomalu začali stavět, aby závod narušili, barikády a zavolali Policii České republiky. Ale Rallye Berounka Revival opravdu není černý závod… Snad se podobné incidenty nebudou opakovat v jiných podnicích.

Večer pak po sečtení všech výsledků byly v Radotíně předány vítězným posádkám poháry.

Tentokrát jsou fotografie rozděleny do dvou alb. První je z rychlostní zkoušky na stadionu ploché dráhy ve Slaném a druhé je z letiště v Panenském Týnci.

Plochodrážní stadion ve Slaném:

Letiště v Panenském Týnci:

Související obrázky: