O pátečním podvečeru 1. března 2024 jsme se v sokolovně ve Bzí sešli s Tomášem Šikolou, Jaroslavem a Michalem Valtrovými, Jiřím Tomcem z dakarských trucků. Jiří Tomec jel Dakarskou rally v roli mechanika s Danielem Stiblíkem, kterého na pódiu nakonec nahradil. Daniel Stiblík měl totiž cestou technický problém, takže nestihl přijet. Doplnila je Lucie Engová ze známé strakaté kachny – Citroënu 2CV z kategorie Classic a motorkář Milan Engel, který je již dakarskou legendou.

V rámci akce byla před sokolovnou celé odpoledne vystavena velmi zajímavá nová Tatra Evo 3, která vznikala krátce před letošním Dakarem a vypadá velmi impozantně.

Všichni účastníci vyprávěli o svých zážitcích z této rallye. Pro polovinu z nich byl letošní Dakar jejich premiérovým. Dva z nich jeli v kamionech – pilot Michal Valtr a mechanik Jiří Tomec – a Lucie Engová navigovala Báru Holickou v Dakar Classic. Vyprávění byla proložena promítáním videí. Na druhou část besedy přišel v publiku přítomný Josef Macháček, mnohonásobný účastník a šestinásobný vítěz Dakaru. Zábavné vyprávění usměrňoval moderátor a publikum vše pozorně sledovalo.

Na závěr se všichni Dakaráci věnovali svým fanouškům a podepsali jim mnoho plakátů a podpisových kartiček. Někteří z fanoušků si přinesli i vlastní podpisové knížky či archy. Mnozí z nich se se závodníky také fotografovali.

Večer rychle utekl a za rok se tu možná fanoušci se závodníky sejdou zas!

Související obrázky: