O víkendu 28. a 29. května 2022 proběhly v areálu holešovického výstaviště po dvouleté přestávce  Legendy 2022. Letos tu byli k vidění hned čtyři dakarští jezdci. Všichni čtyři také představili své plány i již prožité zkušenosti na obou místních pódiích. Byli jimi (podle abecedy) Martin Macík jr., František Macháček, Ondřej Klymčiw a Tomáš Ouředníček, o kterém si můžete přečíst v článku Ultimate Dakar na Legendách 2022. A právě hned vedle Ultimate Dakar Racing stála dnes již velmi známá škodovka Ondřeje Klymčiwa.

Možná proto, že toto je první a zatím i jediná škodovka, která kdy jela na Dakar Rallye a ve třídě Classic i projela Dakarskou Rallye až do cíle, byla expozice Škodovkou na Dakar v neustálém obležení fanoušků.

Ondra Klymčiw do Holešovic přijel i s dakarským doprovodným kamionem, před kterým svoji Škodovku 130 LR zaparkoval. Hned vedle ní si fanoušci mohli zakoupit propagační předměty převážně s tématem dakarské Škodovky. Ondra se neustále pohyboval kolem vozu a neúnavně odpovídal na zvídavé otázky návštěvníků. A samozřejmě se s nimi fotografoval a kromě úsměvů rozdával i podpisy. Návštěvníci, z nichž celá řada Škodou řady 105/120/130 někdy jezdila nebo se alespoň tímto kdysi hojně rozšířeným vozem svezla, se zajímali nejen o motor a jeho výkon, ale hlavně o podvozek, který má na škodovku nebývale vysokou světlost. Někteří z fanoušků i zalezli pod auto, aby si vše mohli pořádně prohlédnout!

A jak to viděl Ondra Klymčiw?

Každý rozhovor, každá společná fotka a nákup merche nám neskutečně nabil baterky. To je taky jeden z důvodů, proč to děláme!

Související obrázky: