Tak autokrosová sezóna je už za námi. Pro někoho byla úspěšná, pro jiného méně. Pro všechny je ale sezóna 2022 u konce. Po krátkém odpočinku ovšem začnou týmy připravovat stroje do další sezóny. Zatím je času dost, ale čas rychle utíká…

Asi nejspokojenější, ze zde jedoucích jezdců, s uplynulou sezónou může být Petr Nikodém, který se stal v nejprestižnější třídě SuperBuggy jak Mistrem Evropy, tak i Mistrem České republiky. Evropským úspěchem tak Petr navázal na vítězství Petra Bartoše v této kategorii v roce 2007. Ovšem není to Petrův první evropský titul. První titul totiž získal již v roce 2017 v kategorii Buggy 1600.

V sobotu 15. října 2022 se tak na humpoleckém autokrosovém závodišti setkal s dalšími jezdci, kteří se i ze zahraničí přijeli do Humpolce rozloučit s uplynulou sezónou.

Organizátoři se k přípravě trati postavili vskutku odpovědně a celou trať důkladně opravili. V rámci úprav navezlo za týden před závodem 140 nákladních vozů na trať cca 3000 tun materiálu! Následně materiál upravil buldozer, vibrační válec a spousta lidí.

Tentokrát nebyla zveřejněna startovní listina, protože řada jezdců si pro diváky připravila překvapení a zveřejněním startovní listiny by to už překvapení nebylo. I když někteří jezdci je stejně prozradili předem. Tak třeba Martin Kolomý jr. představil svoji novou JuniorBuggy pro příští sezónu. Matěj Ouředníček si na závod půjčil juniorku od úřadujícího mistra ČR Filipa Duřta. Nebo bratři Vaculíkovi si prohodili buginy, takže Vojta jel Buggy1600 a Martin SuperBuggy.

Na finálové jízdy se přišel podívat i Tomáš Enge, který se podílel i na rozdávání cen v kategoriích určených pro mladší jezdce.

I když se body ze závodu již do výsledků nezapočítávaly, přesto všichni jeli naplno.

Související obrázky: