Ve čtvrtek 9. března 2023 se řidiči týmu Czech Samurais Ollie Roučková s Ondřejem Martincem spolu s mechaniky z SŠTŘ Nový Bydžov, student Filip Bajor a jeho učitel Tomáš Hovorka, přišli o své dakarské zážitky podělit do Chlumce nad Cidlinou. Po besedě v Novém Bydžově je to již jejich druhá beseda tento týden.

Na pódiu divadla Klicperův dům je uvítal starosta města Chlumec nad Cidlinou Mgr. Vladan Kárník, který následně celý večer moderoval. Moderování mu usnadnilo to, že s Ondrou Martincem jsou spolužáci ze střední školy a pojí je tak spolu společné vzpomínky. Proto se nebál zeptat i na věci, o kterých se běžně nemluví.

Během besedy diváci shlédli řadu videí a vyslechli dakarské příběhy a třeba i jak vypadají toalety v dakarském bivaku. Jak se týmy stravují, pokud si tedy nevaří samy, ve společné jídelně. A třeba i to, že Arabové do většiny jídel přidávají sladidla. Mohu potvrdit, že míchaná vajíčka na sladko fakt nejsou nic moc.

Na závěr nemohlo chybět tradiční fotografování s fanoušky a podpisy plakátu a podpisových karet.

Ještě dodám, že celý výtěžek z této besedy, včetně ceny za vydražený originální roadbook, putoval do Zdravotního fondu města Chlumec nad Cidlinou pro děti a mladistvé.

Související obrázky: