V neděli jsme se vydali na testování MING Racing Sports do Sedlčan. Po příjezdu do Sedlčanské kotliny, jsme zjistili, že na místě je ještě autokrosová závodnice Kristýna Reichertová.

Neváhali jsme a rovnou jsme se jí zeptali na pár otázek. 

V Sedlčanech jsme se potkali vlastně náhodou jak se cítíš?

Po dlouhé době se opravdu cítím skvěle a zase jako já.  

Jaké to bylo po pauze zase sedět v závodním autě?

Právě ta pauza je znát asi všude – na rukách, na práci s volantem, pedálem. Radost jsem měla ale takovou, že má znovu nabitá nezkušenost mi vlastně vůbec nevadila, doufám, že letos navážu alespoň částečně na moji úspěšnou sezónu 2021.

Jak by si popsala minulý rok, kde si měla asi jiné starosti než autokros?

Minulý rok bych nazvala rokem bez spánku. Podařilo se mi jet jednou v Sedlčanech a jeden sranda závod. Myslela jsem, že příchod děťátka do rodiny je větší pohoda, je to dar, ale k pohodě to má daleko.

Tvoje auto nyní září novým polepem, bezpochyby patří k nejhezčím. Jsou ještě nějaké další změny? Nebo se třeba plánují?

Děkuji! Mně se taky velmi líbí.  Doufám, že nasbírám postupně dostatek zkušeností, abych mohla postoupit výš.

Jaké jsou tvé plány na letošní sezónu? 

Já bych toho chtěla odjezdit co nejvíce, ale taky bych chtěla jezdit na závody se svým mužem, ale člověk míní a miminko mění.

Na místě jsme viděli i malého Willíka a vypadal, že se mu prostředí motorsportu líbilo. Je to opravdu tak?

Willíček je miminko z vrakáče. Nyní mu je čerstvě rok a miluje autíčka, kolečka a traktory. S oblibou jezdí ve vlastním elektrickém autíčku, kde vydrží jako málokde sedět v klidu.

Asi tam budou nějaké geny. „Bordel“ v podobě jedoucích závoďáků mu vůbec nevadí, vlastně mě překvapilo, že v tom blázinci dokázal dokonce i dvě a půl hodiny spát, což se běžně absolutně neděje.

Roste jako z vody, tak se rovnou zeptám. Rodí se v garáži nová Racer buggy 160?

Zatím jsme se na žádnou přípravu nevrhli, úplně ho do toho nechceme tlačit, když bude mít zájem, budeme rádi a budeme ho v tom podporovat.

Jaké to vůbec je být na závodech s malým Willikem, jak to oba snášíte, když odjíždíš na start?

Oba velmi dobře, v závoďáku to je jediný místo, kdy zapomenu, že jsem vlastně maminka. Willík je s tatínkem sehraná dvojka, zvládá to skvěle.

Tvého manžela letos čeká desátá sezóna v driftu. V případě stejného termínu závodů – kdo bude mít přednost?

Před tím než jsme měli Wildu, jsme jezdili každý na svoje závody, někdy nám to vyšlo a někdy bohužel ne. Závody Drift Masters se konají napříč Evropou, Willík je ale stále malý na nějaké dlouhé cestování, takže to bude všechno na nějaké domluvě a nutném plánování. Bohužel v plánování nejsme ani jeden s Michalem přeborníci, ale vzhledem k tomu, že je to opravdu jubilejní ročník a 10 let jezdí pouze Michal a pouze ještě jeden polský závodník, tak bych u toho nechtěla chybět.

Budeme se těšit na další setkání, třeba na závodech. Děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho štěstí jak tobě, tak Michalovi v jeho desáté sezóně!

Související obrázky: