V loňském roce posádka týmu Big Shock Racing zahájila novou mediální éru legendárního Dakaru. Jejich přímé vstupy přímo z místa závodu byly velmi sledovány nejen českými fanoušky. Po návratu závodníci uspořádali řadu besed po celé republice a velmi poutavě i zábavně vyprávěli fanouškům své zážitky. Na letošním Dakaru 2019 jejich loňského příkladu následovala celá řada dalších jezdců, kteří také pořádali videovstupy. Někteří, respektive některé, si pravidelně po každém dojezdu našli alespoň chvilku na své fanoušky. Řadu z nich jsem sledoval, ale musím říci, že Martin, Fery a Počůvaj s přispěním Honzy Brabce byli i letos nejlepšími zpravodaji. Jejich živá vysílání také vždy sledovalo nejvíce diváků. Již od prvního živého videovstupu během prvních několika minut vysílání dosáhli sledovanosti přes 1 500 diváků, ale obvykle se záhy přehoupli přes 2000 sledujících. A ani po návratu nezapomněli na své fanoušky a uspořádali řadu besed.

My jsme si je byli poslechnout v Hradci Králové, kde sice byli „až“ 13. února, ale i tak byl plný sál natěšených fanoušků. Mimochodem sál v Hradci Králové má kapacitu 425 posluchačů a byl plně obsazen. Dokonce byl vyprodaný již loni, tedy ještě před tím, než samotný závod vůbec začal.

Na úvod jsme nejprve shlédli poutavý film s průřezem jednotlivých etap závodu a potom nastoupil Martin Macík jr. S Janem Brabcem, kteří k sobě na pódium pozvali i Davida Pabišku, který sice letošní Dakar nejel, ale účastnil se několika televizních besed o něm. Tato moderátorsky, a hlavně bavičsky, zkušená trojice dokázala celé skoro tři hodiny bavit své příznivce, takže celý večer sálem otřásal smích!

Na závěr besedy samozřejmě nemohla chybět autogramiáda ani společné focení fanoušků se závodníky.

Publikováno také na novinky.czzde.

Související obrázky: